Kuřačky.cz - svět kuřaček cigaret, přitažlivosti a půvabu

Zprávy a dotazy od administrátorů muryru a antaric, ke změnám a provozu stránek.
Informace pro uživatele, i pro nově registrující se, řešení problémů, tipy, rady, doporučení.

4. NAROZENINY STRÁNEK - 23. 3. 2011

Příspěvekod antaric » středa 23. 3. 2011 22:45

Přátelé, je to tady! Existujeme na den přesně 4 roky - tolik času už uplynulo od chvíle, kdy muryru založil prvopočátek tohoto diskuzního fóra a já se vzápětí přidal jako druhý uživatel.

Slavíme tedy 4. narozeniny!

Stalo se zvykem, že každý rok v tento den píšeme, co se za daný rok událo, jako malou rekapitulaci. Nebude tomu jinak ani dnes.

Loni se konaly 3 živá setkání našich stránek, tedy stejně jako v předchozím roce 2009. První z nich proběhnulo 17. 4. 2010, kde jsme mohli mimo další program korunovat i dvě vítězky soutěže Miss Kuřačka – Míšu a Karolínu. Díky Míšině doprovodu měl tento sraz rekordní počet účastníků, který však možná zanedlouho bude překonán. Následné setkání se konalo v září 2010 – tato akce byla speciální jízdou pro Miss Kuřačku 2009 Dášu, kterou jsme mohli korunovat v tomto dalším termínu. Celkově jsme tak lonňký rok korunovali a obdarovali tři kuřačky z finálové desítky. Listopadový sraz pak byl především prezentací kalendáře na letošní rok spolu s další zábavou a programem (nataženým formou afterparty do ranních hodin :-) ).

V květnu 2010 vstoupila do naší spolupráce s muryru další technická inovace. Od toho času jsem na akce s kuřačkami krom své kamery Canon HF100 začal brát i svou novou zrcadlovku Olympus E-620 s objektivem vyšší třídy a paralelně s muryru pořizovat fotografie. Rozšiřili jsme tak kvantitativní i kvalitativní záběr naší práce, spolu s uplatňovanými modellingovými postupy. První kuřačkou, která byla takto nafocena, byla Lucie, která se pak stala i Miss Sympatií Kuřačkou za rok 2010. Krom fotografií však i nadále přináším videa, byť náplň práce je náročnější nejen na místě při střídání a vyvažování použití přístrojů, ale také zpracováním doma.

Od dubna 2010 jsme začali jako dárek a poděkování všem spolupracujícím kuřačkám dávat náš praktický předmět - v podobě černého zapalovače s naším logem. Tato malá pozornost je přijímána s potěšením. A je aspoň předzvěstí pozdějšího většího daru - v případě úspěchu v podobě postupu mezi finálovou desítku, kdy kuřačkám slibujeme karton jejich oblíbených cigaret.

Poprvé v historii jsme vyzkoušeli placenou reklamní inzerci a to na sociální síti facebook. První kampaň probíhala celý listopad 2010 a byla cílena jako propagace stránek jako takových. Druhá kampaň pak byla v druhé polovině ledna 2011, kdy se zaměřila na podporu probíhající finálové čísti Miss Kuřačka 2010. Tato aktivita se projevila mírnou popularizací a znatelným zvýšením počtu stisků tlačítka "To se mi líbí" - obliba se pak šíří dál mezi přáteli na facebooku. Bezprostřední a měřitelně viditelný dopad přímo na stránkách reklama však neměla, ale i tak se jednalo spíše o zkoušku a investici do budoucna. Další reklamní kampaně v dohledné době neplánujeme, budeme se spíš zaměřovat na partnerskou spolupráci a propagaci jinými prostředky. Náš dlouhodobý hlavní cíl je prorazit do médií, na základě čehož se popularita stránek může efektivněji znásobit při menším úsilí. Jak víme a máme prověřeno - naše stránky čekají na své uživatele (muže i ženy) v hojné míře a kladném přijetí, jen musíme být objeveni.

Statistika návštěvnosti - podrobné informace přibližuji na našich živých setkání, nyní jen souhrnně a stručně. Pokud jde o pasivní návštěvnost, čísla měsíc od měsíce rostou pouze směrem vzhůru (nejznatelněji v podzimním období), křivka má čím dál strmější charakter. V tomto směru jsme známější a je o nás víc vědět. Naproti tomu druhá tzv. aktivní návštěvnost (v podobě zapojení se uživatelů prostřednictvím příspěvků a hlasování) víceméně kolísá a zůstává přibližně podobná (rekord 859 příspěvků za měsíc v loňském březnu zatím nebyl překonán). Nicméně v průměru aktivita zůstává stabilní a má i svoje lokální předvídatelné chování. V září 2010 jsme pak překročili magickou hranici 10 tisíc příspěvků celkem.

Od srpna 2010 jsme otevřeli novou velkou část našeho diskuzního fóra - nazvanou Ženský svět kuřaček cigaret. Myšlenkou bylo zpřístupnit stránky www.kuracky.cz více i ženám, jejich tématům a jejich myšlení - a tímto krokem i završit jeden ze smyslů podititulu našich stránek "svět kuřaček cigaret, přitažlivosti a půvabu". Krokem, který vyvažuje mužský svět ženským, doplňuje a obohacuje, abychom i vyjádřili a podpořili vzájemnou úctu a respekt. Ženský svět byl otevřen a postupně doplňován dalšími tématy, která prokázala svou životaschopnost, nicméně tato část fóra ještě čeká na svou hlavní slávu a sílu. Tématy, které se netýkají jen kouření, ale třeba i módy, vztahů a mužů. Zajímavým poznatkem existujícího Ženského světa již teď je, že muži s ženami zpravidla o jejich tématech mluvit neumí (a troufám si to i zobecnit do reálného života). Bohužel sám nejsem ženou a nejsem schopen se do ženy zcela vžít - do budoucna tak vítám a stále hledám moderátorku tohoto Ženského světa. Která z vás se na to cítí a bavilo by jí to, spolu s věnovaným časem, rozhodně se neostýchejte mi to aspoň naznačit :-)

Sponzoring - i v loňském roce se sešlo několik finančních příspěvků, posílily zejména jednorázové dary ze zahraničí prostřednictvím Paypalu. Nicméně sponzoring nedosahuje ani zdaleka našich přání a představ, v posledním období se prakticky tok i zastavil. I přes úsporný a racionální přístup hospodaříme i nadále formou dotací z našich vlastních prostředků - abychom zajistili chod, rozvoj a realizovali naše plány a sny. Pokud byste rádi přispěli, tedy ti, kteří jste zatím nikdy nepřispěli, uvitáme od vás jakoukoli peněžní pomoc. I to je forma povzbuzení, podpory a ocenění práce a námahy. Děkujeme současně i všem dosavadním dárcům a stejně tak všem, kteří projevují ochotu se zapojit do projektu jakoukoli činností z vašich dovedností a možností. Je to společný projekt nás všech.

Závěr roku 2010 a začátek 2011 patřil jako vždy tradičně každoročnímu vyvrcholení naší práce v podobě soutěže Miss Kuřačka, tentokrát již ve čtvrtém ročníku. Soutěže se formou námi vytvořených fotosetů zúčastnilo 84 kuřaček, ze kterých jste v prvním kole vybrali finálovou desítku. Loňský rok to bylo opravdu těžké - kolik kuřaček by si zasloužilo postoupit, ale na všechny nemohlo dojít. Druhé finálové kolo v tomto směru nebylo o mnoho jednodušší, přesto vítězné Natálie a Liliya posbíraly spolu dohromady téměr polovinu ze 128 vámi odevzdaných hlasů. S oběma se budeme moci již za pár dní setkat na našem 7. srazu a korunovat je spolu s dary.

Co nás čeká dál? Máme stále dost plánů i snů. Jak občas říká muryru - na mě je dobré to, že 90% toho, co si vymyslím, nakonec skutečně i realizuju :-) Doufám, že to tak bude i dál - s přesvědčením a nadšením. Neděláme projekt jen pro nás, děláme ho pro nás všechny, pro komunitu lidí, kteří se protkávají více čí méně na platformě kolem kouření a přitažlivosti žen kuřaček. Chceme i naším tématem dělat svět lepší, pro kuřačky, pro kuřáky a pro všechny, komu je idea přirozené vzájemné komunikace blízká.

I v dalším období pro vás budeme oslovovat a získávat pro náš projekt krásné a přitažlivé kuřačky, které se budou chtít zapojit do soutěže Miss. V plánu je i další podoba našich fotovýsledků, budeme moci přinést i snímky z ateliérového focení - ve spolupráci s Katmarem. Díky Katmarovi a jeho možnostem nás na konci května čeká další typ akce, o které se víc dovíte na našem 7. setkání a pak později zde na stránkách. Zatím prozradím jen název akce - Smoking Dance Party. Další aktivity jsou v úvahách, uvidíte později. Samozřejmě pak uvitáme mezi námi další ochotné lidi pro náš projekt. Nejen fotografy, kteří by se rádi zapojili a prezentovali své nafocené kuřačky.

Chci nám popřát, abychom i nadále zůstávali oázou a občerstvením na cestě každodenním životem. Oázou i lidskosti a kultivovanosti. Kultivovanosti, která není obvyklá na běžných internetových komunitních webech. Za tuto kultivovanost vám chci poděkovat a těším se na všechny, kteří budete pokračovat, a na všechny, kteří se teprv zapojí, v jakékoli míře. Nebojte se a zapojte se, tady jste mezi svými - hlasujte, přispívejte, komentujte, diskutujte, hodnoťte. To je ona čerstvá voda, pro pulsování a rytmus.

Jedeme dál, pátým rokem života!

A pokud chcete narozeniny s námi oslavit pořádně, přijďte mezi nás na naše 7. setkání v sobotu 2. dubna 2011!
www.kuracky.cz - site administrator
antaric
administrátor
 
Příspěvky: 2993
Obrázky: 48205
Pohlaví: Muž
Registrován: 24. 3. 2007
Bydliště: Praha
Kouření: pravidelně
Počet denně: 10
Značky: Marlboro Gold

Re: 4. NAROZENINY STRÁNEK - 23. 3. 2011

Příspěvekod muryru » čtvrtek 24. 3. 2011 13:57

antaric píše:Jak občas říká muryru - na mě je dobré to, že 90% toho, co si vymyslím, nakonec skutečně i realizuju :-)


To je pravda, to říkám, o Tobě (aby nedošlo k omylu-pro nezasvěcené). V tomhle fakt můj hluboký obdiv.

Jinak díky za vyčerpávající bilanční příspěvek.
www.kuracky.cz - site administrator
muryru
administrátor
 
Příspěvky: 2690
Obrázky: 50728
Pohlaví: Muž
Registrován: 23. 3. 2007

Re: 4. NAROZENINY STRÁNEK - 23. 3. 2011

Příspěvekod SESA » čtvrtek 24. 3. 2011 15:06

Pánové antaric a muryru - děkuji Vám! Skvělá práce, tenhle webík má svoje místo. Navzdory obecnému trendu "protikuřáckému tažení"... A bude hůř :|...
Antaric to skvěle shrnul.
Výtažek: reklama je těžká, osobně třeba přidávám odkazy u svých videí na Youtube. Já vím, je to kapka v moři - ale snažím se troškou přispět. To by myslím měla být "povinnost" zde přítomných, v rámci možností propagovat tyto stránky, ne? Myslím aktivních přítomných. Ano - asi to tak je - pasívní návštěvnost vzrůstá ale aktivní je víceméně stejná. Osobně mám restík v podobě cca půlročního výpadku :oops: - ne úmyslného - a vyloženě jsem se těšil zpátky.
Ale to je myslím obecně problém většiny for na netu..
Vítám "ženskou sekci", asi stále čeká na tu správnou břitkou, ale věcnou moderátorku "vzor Tachecí :mrgreen: ", nebo prostě jen ženu s velkým Ž.
Abych moc nekecal - ještě jednou DÍKY za vše, tyhle stránky budou vždy patřit mezi mých nej! Ale až po majoru Zemanovi - to se nedá nic dělat.. :mrgreen: :lol:

Děkuji pánové - a uživatelé - jste 8-)!
SESA
VIP uživatel
 
Příspěvky: 325
Obrázky: 136
Pohlaví: Muž
Registrován: 2. 4. 2009
Bydliště: EU

Zpět na Informace pro uživatele a nově registrující se

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků