Kuřačky.cz - svět kuřaček cigaret, přitažlivosti a půvabu

Zprávy a dotazy od administrátorů muryru a antaric, ke změnám a provozu stránek.
Informace pro uživatele, i pro nově registrující se, řešení problémů, tipy, rady, doporučení.

Pokojné vánoční svátky 2011

Příspěvekod antaric » úterý 20. 12. 2011 16:47

Pokoj Vám přátelé,

jako každý čas s blížícími s Vánočními svátky i konce roku, je i letos tato chvíle a tyto řádky mou tradiční zastávkou a zamyšlením, kterou chci věnovat vám všem. Nosnou myšlenku chystaného textu jsem si v sobě nosil několik posledních týdnů a měsíců. Nicméně do ní nakonec vstoupilo a ovlivnilo úmrtí Václava Havla.

Nechci psát ve vztahu k němu hodnocení jeho činnosti, politiky, disidentské role či uměleckého působení, na to jsou jiní a povolanější. Beztak v médiích je napsána spousta nejrůznějších článků. Chci se ale víc vrátit k jeho osobnosti jako člověka. Nikdy jsem neměl možnost se s ním setkat osobně tváří v tvář, ale i zprostředkované dojmy ve mně zanechávaly pocit výjimečného charakteru. Výjimečného natolik, že jsem i cítil blízkost přítele, kterého znám odjakživa (i když v mém případě je blízkost možná dána i tím, že narozeniny slavil o den později než já, byl i stejná povahová Váha). Václav Havel byl člověk navýsost lidským, autentickým, humanistickým. Věděl o svých nedokonalostech, nesmělosti, byl pln zdravých pochybností sám o sobě. Dokázal formulovat čisté myšlenky i proti proudu, být morální autoritou, ačkoli o žádnou autoritu před světem nestál, zůstával skromným, ani ve světě slávy neuměl chodit. Měl rád lehkou sebeironii, aby dával radost a úsměv druhým, věřil v naději a dobré.

Václav Havel do mé původní myšlenky vstoupil možná v “pravý čas”, možná do jisté míry není náhodou osudu, aby své spoluobčany probral v době adventní a vánoční. Aby se sešla citlivost toho, co nám zanechal, spolu s citlivostí vánočních svátků. Myslím si, že nám krom všeho hmatalelného zanechal svou lidskost, aby v nás znovu probouzel vzpřímení charakteru, poctivosti a pravdy. Abychom dokázali být sami sebou, přinášeli dobro lidem, nejen dobré vůle.

Má původní myšlenka se týkala pozorování, o kterém jsem s mnohými z vás v průběhu letoška mluvil. Totiž, že mi přijde, že se společnost v posledním roce a půl až dvou nějak mění. Nemám to dodnes přesně popsané, ale vnímám, že lidé se více uzavírají, individualizují, přestávají mít aktivní zájem na věcech, podílet se na něčem, být součástí něčeho, podílet se na zdaru, úspěchu, růstu. I sčítání lidi to ukázalo. Upadají do pasivity malého okruhu bezprostředního zájmu a požitku. Bezesporu se na tom podílí i obligátní výmluvnost typu “nemám pořád čas” či stesky na krize nejrůznějšího ekonomického či politického druhu. Sami sebe ale vyčleňují z krize mravní a krize duchovních hodnot. Právě největší podstata toho, kým jsme především, leží v nás, na našem rozhodnutí. Pro onu každodenní lidskost, velkorysost, otevřenost, vstřícnost, účast, ale také pokoru a vděčnost. Před druhými a před sebou samými. V tomto se setkává moje poznání a přání s inspirací charakteru, kterým byl Václav Havel.

Přeji vám, aby se dařilo probouzet vaši lidskost, vlídnost, bezprostřednost a sounáležitost, nejen o nadcházejících vánočních svátcích, ale také v novém roce 2012. Nezapomínejte na to, že není malých činů a skutků, ale každé dobro a laskavost, které z vás bude vyzařovat, má smysl a může měnit svět. Neodkazujte se na druhé, ale buďte sami aktivním činitelem. I pro vás samotné.

Váš Ondra - antaric


“Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí.”
www.kuracky.cz - site administrator
antaric
administrátor
 
Příspěvky: 2993
Obrázky: 48205
Pohlaví: Muž
Registrován: 24. 3. 2007
Bydliště: Praha
Kouření: pravidelně
Počet denně: 10
Značky: Marlboro Gold

Re: Pokojné vánoční svátky 2011

Příspěvekod David77 » čtvrtek 22. 12. 2011 12:16

Také i já se připojuji a přeji všem hezké vánoce plné pohody, lásky.
Ať Vám všem nadělí jéžíšek něco pěkného pod stromeček. Užijte si chvíli pohody se svými blízkými či zamyšlením nad životem.

Hezké Vánoce
David77
VIP uživatel
 
Příspěvky: 361
Obrázky: 5
Pohlaví: Muž
Registrován: 2. 4. 2007
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Vinceroy červené, Malboro light

Re: Pokojné vánoční svátky 2011

Příspěvekod muryru » čtvrtek 22. 12. 2011 12:31

I já přeju všem krásné a pokojné prožití vánočních svátků a mnoho štěstí v Novém roce.
www.kuracky.cz - site administrator
muryru
administrátor
 
Příspěvky: 2690
Obrázky: 50728
Pohlaví: Muž
Registrován: 23. 3. 2007

Re: Pokojné vánoční svátky 2011

Příspěvekod molik » pátek 23. 12. 2011 20:57

Já též přeji krásné vánoce a štastný Nový rok,plný zdravý, pohody a spokojenosti.
molik
VIP uživatel
 
Příspěvky: 123
Obrázky: 6
Pohlaví: Muž
Registrován: 23. 4. 2008

Re: Pokojné vánoční svátky 2011

Příspěvekod Billda » sobota 24. 12. 2011 13:03

K přání radostných Vánoc všem zde - tomu málu aktivních i většině pasivních návštěvníků - se připojuju.


P.S. Antaric se ve svém poselství dotýká i skonu pana Václava Havla. Jistě smutná záležitost zrovna v době Vánoc... Částečně jsem včera sledoval nějaké záběry z pohřbu pana Havla. K dobru proto dávám i jednu úsměvnou perličku z tohoto přenosu, která se váže k naší oblasti zájmu:
V jednom živém vstupu po skončení obřadu si reportérka odchytla zpěvačku Martu Kubišovou (mj. známou kuřačku), aby na živo vzpomněla na nějaký silný osobní zážitek s Václavem Havlem. A ona, že když byla jednou pozvána do Lán v rámci nějakých cen Thálie, Václav Havel si ji odchytl a řekl jí, ať si sedne k němu na kanape, zapálí si a ten kouř dýchá na něj. Evidentně to bylo v době, kdy již kvůli zdravotním problémům musel s kouřením přestat. V zápětí však prý do místnosti vstoupila paní Dáša a bylo prý po selance... :)
GIRLS SMOKING IS COOL!!!
Billda
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 641
Obrázky: 84
Pohlaví: Muž
Registrován: 18. 2. 2010
Kouření: příležitostně
Počet denně: 0
Značky: Marlboro 100´s Red

Re: Pokojné vánoční svátky 2011

Příspěvekod antaric » čtvrtek 29. 12. 2011 15:29

Billda: K PS, myslím, že to právě potvrzuje jeho lidskost, přejícnost a upřímnost :-) Býval kuřák asi 60 cigaret denně, jak je všeobecně známo, ale na jeho zdraví se spíš podepsalo věznění a zápaly plic, které tam měl.
www.kuracky.cz - site administrator
antaric
administrátor
 
Příspěvky: 2993
Obrázky: 48205
Pohlaví: Muž
Registrován: 24. 3. 2007
Bydliště: Praha
Kouření: pravidelně
Počet denně: 10
Značky: Marlboro Gold

Re: Pokojné vánoční svátky 2011

Příspěvekod milovník kuřaček » pátek 30. 12. 2011 11:46

Také se přidávám s přáním všeho nejlepšího do toho nového roku 2012 a ať je lepší než ten letošní ;) .Antaricovi a muryru děkují co pro nás dělají a pevně doufám a věřím a zároveň si přeji,že budou dělat dál :) ;)
milovník kuřaček
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 560
Pohlaví: Muž
Registrován: 22. 1. 2008
Bydliště: doma

Re: Pokojné vánoční svátky 2011

Příspěvekod MBL » pátek 30. 12. 2011 23:19

Rovnako sa pripajam k prianiu :)
Administratorom prajem pevne nervy, dobru musku, funkcny fotak, a mnoho pozitivne naladenych fajciarok v uliciach ochotnych sa zapojit do projektu kuracky.cz
Strankam prajem mnoho aktivnych uzivatelov a v buducnosti snad aj uzivateliek a navstevnicok ... ale hlavne diskuterok :)
A vsetkym ostatnym ludom tu pritomnym prajem vsetko dobre, nech je rok 2012 rokom splnenych priani :)
Naposledy upravil MBL dne sobota 31. 12. 2011 13:38, celkově upraveno 1
MBL
VIP uživatel
 
Příspěvky: 326
Pohlaví: Muž
Registrován: 26. 4. 2007
Bydliště: Bratislava, Slovensko
Kouření: pravidelně
Počet denně: 15
Značky: Marlboro Red

Re: Pokojné vánoční svátky 2011

Příspěvekod antaric » sobota 31. 12. 2011 13:22

Za přání od vás všech směrem ke mně a muryru děkujeme. Pokud jde o přání do nového roku obecně, tak chci povzbudit všechny kuřačky (i kuřáky) - nedávejte si hloupá a dětinská předsevzetí typu přestávat kouřit :-) Ať vám chutná i v novém roce a ať si tu slast, radost a vášeň nemusíte upírat, ale naopak naplno vychutnávat.
www.kuracky.cz - site administrator
antaric
administrátor
 
Příspěvky: 2993
Obrázky: 48205
Pohlaví: Muž
Registrován: 24. 3. 2007
Bydliště: Praha
Kouření: pravidelně
Počet denně: 10
Značky: Marlboro Gold

Zpět na Informace pro uživatele a nově registrující se

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron