Kuřačky.cz - svět kuřaček cigaret, přitažlivosti a půvabu

Odkazy a diskuze týkající se vztahu společnosti a kouření cigaret

Mladiství a kouření

Příspěvekod dannythedick » sobota 7. 7. 2012 19:52

Velké téma,probírané nejvíce mladistvými,ale i lidmi co už na kouření mají právo,jak se například tváříte,když vidíte holčinu ,který bylo nedávno patnáct ,jak drží cigaretu a vesele si popotahuje? setkáváte se například s dětmi známých,nebo dokonce vlastních s tímto problémem? a je to opravdu tak velký problém nebo je to jenom přitažené za vlasy? Tuším že dokonce existuje zákon ,který dovoluje kouřit a kupovat cigarety již v šestnáctém roku života,pouze ze souhlasem rodičů,tedy pokud něco takového existuje tak myšlenka toho že si tím ničí životy vcelku padá,i když je určitě pravda že kouření prostě není dobrý,mám kamarádku co dává cigára holkám její kamarádky,na druhé straně kamarádův otec ,kdyby viděl že mladistvý kouří,tak by z něho měl chuť vytřískat,duši,jak se k tomu stavíte a jaký máte názor ohledně věkové hranice,myslím že na Maltě je dovolen alkohol i tabákové výrobky od 16,pokud se nepletu (je možný že ano) tak i marihuana,to je ovšem něco úplně jiného.
dannythedick
nováček
 
Příspěvky: 7
Pohlaví: Muž
Registrován: 3. 7. 2012

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Katmar » neděle 8. 7. 2012 10:20

Já když vidím podobné příspěvky, tak se ptám: Od kdy nejsou za děti odpovědní rodiče? Od kdy nejsme zodpovědni za svoje vlastní činy a konání? Jak to, že jsme dopustili, aby nám stát vzal naší zodpovědnost?
Za děti, za obživu, za rychlost s jakou chci jet do práce, za to co udělám se svými penězi, za to co udělám se svým stromem na zahradě, za svoje zdraví, atd.
Každé nařízení shora, snižuje zodpovědnost za vlastní činy a dělá z nás nesvéprávné loutky!
Děsím se toho!
Děsím se lidí, kteří se snaží svůj názor prosadit pomocí nařízení, zákonů, předpisů, směrnic, nebo s podobným postupem souhlasí.
Katmar
šedá eminence
 
Příspěvky: 439
Obrázky: 519
Pohlaví: Muž
Registrován: 15. 1. 2009
Bydliště: Mníšek pod Brdy
Kouření: ne
Počet denně: 0

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Dara » úterý 10. 7. 2012 17:41

Katmar: Ľudia niesu zodpovední, keby boli, nemuseli by existovať žiadne zákony... Keby boli ľudia zodpovední, nevideli by sme cez víkendy desiatky opitých detí (tým nemyslím nutne len tie pod 18). O tom akí vedia byť ľudia v roli rodičov zodpovední si môžeš prečítať napríklad tu: http://najmama.aktuality.sk/clanok/2307 ... a-o-zivot/
Bolo by naozaj krásne, keby sa spoločnosť mohla spoľahnúť na zodpovednosť a zdravý úsudok jednotlivých ľudí. No povedzme si pravdu, bola by to utópia. V realite existuje totiž obrovské percento ľudí, ktorých mentálna kapacita nieje postačujúca na to, aby si uvedomili širšie okolnosti a následky dejov vo svojom okolí. K nim môžme zaradiť napríklad aj v článku spomenutých rodičov, ktorí dali zábave prednosť pred starostlivosťou o svoje dieťatko. Ale to som vážne odbočila od témy.... Skúsme si spomenúť na to, aké to bolo keď sme my mali 16. Neviem ako Ty, ale mne samej je myslenie akým som v tom veku uvažovala smiešne. Myslím si že práve obdobie strednej školy je obdobím v živote človeka, kedy sa fyzická, emocionálna a sociálna stránka človeka vyvíja závratnou rýchlosťou.. takou závratnou že za ňou intelekt a rozum nemajú šancu stíhať. Možno práve preto je určená istá hranica dospelosti. V našich končinách je to spomínaných 18 rokov, no podľa môjho osobného názoru by bolo prospešné keby sa posunula na 20. Zákaz určitých činností pod touto vekovou hranicou pramení zrejme z toho, že v tomto období by už mal byť človek dostatočne vyspelý aj po intelektuálnej a rozumovej stránke, a ergo by sa mal vedieť zodpovedne rozhodnúť.... či si zapáli cigaretu, či a koľko vypije vína, ako a kde šliapne na plyn, akú zmluvu potvrdí svojim podpisom... Žiaľ ani táto hranica pre značné percento ľudí evidentne nieje dosť vysoká, preto máme alkoholikov, preto máme dopravné nehody, spôsobené len tým že sa vodič nevedel vmestiť do kože.. preto máme nechcené deti,... Skús si teda predstaviť svet bez zákonov. Možno Ty sa vieš správať zodpovedne aj bez nich, no minimálne štvrtina ľudí to nedokáže ani pod tiahou pravidiel a zákonov!

Ale aby som sa držala témy. Podľa mňa cigareta nepatrí do rúk detí... a za deti považujem minimálne všetkých pod 18 rokov.
Dara
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 715
Obrázky: 110
Pohlaví: Žena
Registrován: 14. 7. 2010
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Virginia Slims, Karelia Slims Classic

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Billda » úterý 10. 7. 2012 19:23

Dara: Napsala jsi to hezky, ALE... DĚTI s cigaretou jsou skutečně na pováženou; u MLADISTVÝCH už bych tak kategorický nebyl. 18 na papíře ještě nic neznamená. Mládež dospívá čím dál v "dřívějším" věku a dívky zvlášť. Vím, že spolu s dalšími na těchto stránkách patříš k těm, kteří apriori odsuzují zdejší fotosety s "velmi mladými kuřačkami". Já se na to však dívám spíš z estetického hlediska, a pokud takováto kuřačka splňuje určitá má kritéria krásy, s chutí jí tady hodnotím. Navíc zde prezentované dotazníky takovýchto kuřaček svědčí spíš o tom, že i tyto "velmi mladé kuřačky" o svém kouření přemýšlejí, snaží se hodnotit svou závislost... Muryru (+další) tady neprezentuje DĚTI, které si právě dávají s kamarády své první cigarety a ani neví, jestli jim vlastně chutnají...a pohled na jejich "techniku kouření" rozhodně není nic estetického.
GIRLS SMOKING IS COOL!!!
Billda
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 641
Obrázky: 84
Pohlaví: Muž
Registrován: 18. 2. 2010
Kouření: příležitostně
Počet denně: 0
Značky: Marlboro 100´s Red

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Dara » úterý 10. 7. 2012 21:36

Billda: Máš pravdu v tom, že 18 ako číslo naozaj nič neznamená. No ja mám skôr pocit, že väčšina dnešných mladistvých má skôr tendenciu byť nedospelými aj po 18tke než naopak. Vidím aj sama, že čo sa týka fyzickej stránky a niektorých sociálnych zvyklostí dospieva dnešná mládež o dosť rýchlejšie než my (čo vidím skôr ako negatívny jav), avšak po stránke intelektuálnej a mentálnej to tak evidentne nieje... Dá sa to pozorovať najmä v krízových situáciách a aj čo sa týka zodpovednosti. Čo tým chcem povedať... Jednoducho človeka nerobí dospelým to, že sa vie večer opiť, že vie nadväzovať sexuálne vzťahy a tráviť množstvo času mimo domu bez rodičov... podľa mňa človeka robí dospelým práve schopnosť správne sa rozhodovať s ohľadom na široké okolnosti a následky, a samozrejme aj zodpovednosť... A v tomto podľa môjho názoru väčšina mladistvých viac - menej zlyháva. :roll:
Dara
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 715
Obrázky: 110
Pohlaví: Žena
Registrován: 14. 7. 2010
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Virginia Slims, Karelia Slims Classic

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Michal :D Marlboro » neděle 30. 12. 2012 20:23

já na kouření nezletilích nevidím nc špatného pokud nevykuřujou už v 10 ... Od těch 14 let už sou dnešní déti dost vyspělí na to aby se sami rozhodli .
Michal :D Marlboro
nováček
 
Příspěvky: 7
Pohlaví: Muž
Registrován: 27. 12. 2012

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod David77 » pondělí 31. 12. 2012 11:12

Já na kouření mladistvých a dětí také nevidím nic špatného. Proč si nedat cigáro mezi kamarády a přáteli. Naopak by bylo blbé, kdyby dítě vykouřilo už v 12.letech třeba krabičku denně, ale pokud si zapálí třeba od 14.let a nepřehání to nějak vyloženě extrémně, tak proč ne.
Vše je o rozumu a míře.
David77
VIP uživatel
 
Příspěvky: 361
Obrázky: 5
Pohlaví: Muž
Registrován: 2. 4. 2007
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Vinceroy červené, Malboro light

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Terka » neděle 1. 3. 2015 15:23

Zdravím všechny. Hledala jsem si na internetu nějaká fakta a názory ke kouření a narazila na toto fórum. Mám dvanáctiletou dceru, která zamnou před necelými 14ti dny přišla, jestli bych jí nedala ochutnat cigaretu. Byla to reakce na nějaký můj komentář k tomu, že jsem si koupila takové ty klikací borůvkové Camelky a že fakt chutnají po borůvkách. Musím přiznat, že jsem tím byla dost zaskočená, ale vyhověla jsem jí. Říkám si, že jsou rozhodně horší věci, než je nějaké kouření a je pro mne asi důležitější mít s ní dobrý vztah založený na důvěře. Zajímal by mě váš názor. Udělala jsem chybu a měla bych to zkusit nějak napravit dokud je čas? Po 14ti dnech se určitě o nějaké závislosti nedá mluvit. Podotýkám, že jsem jí koupila její vlastní krabičku, která ale zůstává doma, smí kouřit jen doma a má povolených maximálně 5 cigaret denně, což dodržuje, respektive vykouří v průměru tak 3.
Terka
nováček
 
Příspěvky: 4
Pohlaví: Žena
Registrován: 1. 3. 2015
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Marlboro, LM, Eve

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Sisian » pondělí 2. 3. 2015 10:02

Terko já myslim že je lepši když ji sama stanoviš pravidla než aby holka třeba někde žebrala nebo kradla cigarety nebo tak neco. Hlavně aby ve škole s toho nebyl prušvih ale když kouří jen doma tak nebude. Ale počitej s tim že za pár let bude silná kuřačka. Znám to sama a vím jak to je... Jinak já v tom nevidim problém.
Sisian
aktivní uživatel
 
Příspěvky: 86
Obrázky: 0
Pohlaví: Žena
Registrován: 1. 9. 2011
Kouření: pravidelně
Počet denně: 40
Značky: L&M, Camel, Viceroy

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Terka » pondělí 2. 3. 2015 12:31

Moc děkuji za názor. Se školou naprosto souhlasím a to jsem jí jasně zdůraznila, že cestou do školy ani ze školy prostě kouřit nesmí, i kdyby její spolužačky bafaly jednu za druhou. Nastavily jsme si pravidla, která dodržuje. Bere to nyní tak, že má mou důvěru a pokud jí zklame, ponese si následky. Navíc na ní vidím, jak si díky té cigaretě najednou připadá výjimečná a dospělá oproti svým spolužačkám. Nedělám si iluze, že bude do konce života kouřit 3 denně, ale pořád si říkám, že je to lepší, než aby pila, kouřila trávu nebo dokonce něco horšího.
Terka
nováček
 
Příspěvky: 4
Pohlaví: Žena
Registrován: 1. 3. 2015
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Marlboro, LM, Eve

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod David77 » pondělí 2. 3. 2015 12:33

Terka píše:Zdravím všechny. Hledala jsem si na internetu nějaká fakta a názory ke kouření a narazila na toto fórum. Mám dvanáctiletou dceru, která zamnou před necelými 14ti dny přišla, jestli bych jí nedala ochutnat cigaretu. Byla to reakce na nějaký můj komentář k tomu, že jsem si koupila takové ty klikací borůvkové Camelky a že fakt chutnají po borůvkách. Musím přiznat, že jsem tím byla dost zaskočená, ale vyhověla jsem jí. Říkám si, že jsou rozhodně horší věci, než je nějaké kouření a je pro mne asi důležitější mít s ní dobrý vztah založený na důvěře. Zajímal by mě váš názor. Udělala jsem chybu a měla bych to zkusit nějak napravit dokud je čas? Po 14ti dnech se určitě o nějaké závislosti nedá mluvit. Podotýkám, že jsem jí koupila její vlastní krabičku, která ale zůstává doma, smí kouřit jen doma a má povolených maximálně 5 cigaret denně, což dodržuje, respektive vykouří v průměru tak 3.


Ahoj Terko, také souhlasím, že je ideální vztah s dcerou postavený na důvěře. Určitě jsem mnohem horší věci, než cigarety. Borůvkové cigarety dceři určitě budou chutnat a limit 5 cigaret je určitě rozumný. Pořád lepší, než kdyby kouřila někdy za rohem nebo tom musela skrývat. Kéž by bylo takových rodičů více.

Jak to má dcera doma - může kouřit i ve svém pokoji?
Kolik ty vykouříš cigaret za den a kouříte doma v celém bytě, domě?
David77
VIP uživatel
 
Příspěvky: 361
Obrázky: 5
Pohlaví: Muž
Registrován: 2. 4. 2007
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Vinceroy červené, Malboro light

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Sisian » pondělí 2. 3. 2015 13:23

-- a uplně jsem zapoměla na duležitou věc, ale Ppss to napsal přesně: důvěra! Ano! Dítě který se nebojí rodičů, netají se a nic neskrejvá - není vynervovaný a je tutově menši riziko že začne brát nějaký svinstvo nebo chlastat a tak...
Sisian
aktivní uživatel
 
Příspěvky: 86
Obrázky: 0
Pohlaví: Žena
Registrován: 1. 9. 2011
Kouření: pravidelně
Počet denně: 40
Značky: L&M, Camel, Viceroy

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Terka » pondělí 2. 3. 2015 13:29

Moc děkuji za pochopení:) V celém domě nekouříme, pouze v kuchyni. Jsem celkem puťka na to, jak to u nás vypadá a když se v místnosti kouří, je vše po čase zažloutlé od zdí, přes závěsy až třeba po sedačku. V pokoji tím pádem dcera kouřit také nesmí, ale to jí myslím nijak nevadí. No a za hezkého počasí samozřejmě na terase.

Sisian: S tím také souhlasím. Bála jsem se i toho, aby nezačala cigarety žebrat od bůh ví koho. Pak se někoho zeptá, jestli jí nedá cigaretu, on jí dovede někam za roh... nechci raději ani domyslet.

Upřímně jsem ráda, že jsem tu poznala lidi, kteří nejsou až tak dogmatičtí a neodsoudí mě za to, že jsem povolila. Ale ono se to každému lehko radí, dokud není v té situaci sám.
Terka
nováček
 
Příspěvky: 4
Pohlaví: Žena
Registrován: 1. 3. 2015
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Marlboro, LM, Eve

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Billda » pondělí 2. 3. 2015 20:08

Povolit své dvanáctileté dceři poprvé vyzkoušet cigaretu a po jejím zachutnání tolerovat její následné restriktivně řízené domácí kouření je asi dost NADSTANDARD, na druhé straně tě ale, Terko, neodsuzuju. Máte s dcerou asi fakt dost férovej vztah, a to se hned tak nevidí.
Přeju ti jen, abys to vše dokázala v rozumných mezích ukočírovat. Přece jen, dceřino kouření před svými blízkými (manžel, přítel, příbuzní, dceřini sourozenci?), známými, veřejností (sousedi), dceřinými kamarády, učiteli trvale neutajíš...

Docela by mě zajímalo, jestli ti dcera pravdivě pověděla něco o tom, jak to s kouřením mezi jejími spolužáky ve třídě chodí, jestli je to tam běžné atd.
GIRLS SMOKING IS COOL!!!
Billda
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 641
Obrázky: 84
Pohlaví: Muž
Registrován: 18. 2. 2010
Kouření: příležitostně
Počet denně: 0
Značky: Marlboro 100´s Red

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Terka » pondělí 2. 3. 2015 21:29

Děkuji, nebudu lhát, taky mě to napadlo, snad to nějak ukočíruji, aby se to neprofláklo ve škole hlavně. Rodinné špinavé prádlo tu prát nebudu:)
Terka
nováček
 
Příspěvky: 4
Pohlaví: Žena
Registrován: 1. 3. 2015
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Marlboro, LM, Eve

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod zx7r » úterý 3. 3. 2015 8:37

Hele, řekl bych žes to udělala na pohodu. Jen bych asi ještě nějakej rok počkal, přece jen 12 let mi přijde málo. Já osobně bych se ji snažil vysvětlit, že OK, ale ať ještě chvíli vydrží.
zx7r
nováček
 
Příspěvky: 5
Pohlaví: Muž
Registrován: 7. 9. 2014
Kouření: příležitostně
Počet denně: 1

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod rostak.78 » středa 4. 3. 2015 10:33

Ahoj Terko, udělala jsi určitě dobře, pokud chtěla kouřit, tak by začla i bez toho, že jsi jí to povolila a navíc tajně. Já začal taky kouřit poměrně nedávno a pořád si na to zvykám a to jsem podstatně starší. Lákalo mě to, taky, tak sem to zkusil a od tý doby kouřím, ale jak říkám zatím si zvykám.
rostak.78
uživatel
 
Příspěvky: 24
Pohlaví: Muž
Registrován: 27. 10. 2007
Počet denně: 0

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod godfather » pátek 6. 3. 2015 12:29

terka udelala to nejlepsi co mohla.Az jeji dcera vyroste bude urcite krasnou kurackou.Jen tak dal...
godfather
uživatel
 
Příspěvky: 13
Pohlaví: Muž
Registrován: 6. 3. 2015
Kouření: příležitostně
Počet denně: 5
Značky: Camel

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Dara » sobota 14. 3. 2015 21:10

Som dosť šokovaná tým, čo tu čítam :o
Dara
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 715
Obrázky: 110
Pohlaví: Žena
Registrován: 14. 7. 2010
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Virginia Slims, Karelia Slims Classic

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod trexton » úterý 17. 3. 2015 6:46

Proč?
trexton
VIP uživatel
 
Příspěvky: 47
Pohlaví: nespecifikováno
Registrován: 8. 11. 2007
Bydliště: Praha

Další

Zpět na Společnost a kouření

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník