Kuřačky.cz - svět kuřaček cigaret, přitažlivosti a půvabu

Kouříte rádi či neradi? Jaké značky cigaret? Co pro vás kouření znamená? Ať už jste kuřáci či nekuřáci, vítejte v diskuzi.

REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod David77 » čtvrtek 20. 5. 2010 6:57

Zajímalo by mě, jak reagovalo vaše okolí, když jste začali kouřit?
Kouření je věc, která se dá sice skrývat, ale je to poměrně dost složité a někdy problematické. Navíc člověk je i trochu cítit a tak by to musel vždy zamaskovat parfém nebo žvýkačky.

Začal někdo třeba kouřit až v 25 .letech nebo v 30.letech a doposud byl nekuřák? Jaké byly reakce okolí? Co v rodině, v práci, přítel(kyně) apod.? Skrývali jste ohledně kouření?
Případně pokud je někdo příležitostný kuřák a kouří třeba jen u kafe v kavárně a pak si zapálí s kolegy v práci
nebo na ulici a někdo ho vidí. Je tady někdo takový?

Znám jednu dívčinu (25.let),bydlí zatím u rodičů, všichni ji mají za nekuřačku. Holka má sice lehčí-střední astma, ale přes to kouří cigarety. Kouří asi 3 denně červené Davidofky, ale kvůli reakci rodičů, přítele kouření prostě tají a nechce přiznat že kouří, neboť by jí všichni (rodiče, přítel) strašně odsuzovali, že je blbá a ničí si svoje zdraví nebo zhoršuje astma. Ona sama říkala, že si musí dát pozor, kde kouří, aby jí nebylo vidět a nikdo známý ji neviděl. Sama však kouřit chce a vždy se těší na okamžiky, když je v nějakém cizím prostředí (městě, kavárně) a tam si může svobodně bez strachu zakouřit. V takovém prostředí vykouří i za den i 20 cigaret, ale pak v tzv. rizikovém prostředí to klesne zase na těch 3-4 denně.
V blízké budoucnosti chce bydlet s přítelem sama v bytě, ale i přítel je zapřísáhlý nekuřák a i jí takto bere.

Co poradíte té dívčině? Co na to říkáte? Jak to vyřešit?
David77
VIP uživatel
 
Příspěvky: 361
Obrázky: 5
Pohlaví: Muž
Registrován: 2. 4. 2007
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Vinceroy červené, Malboro light

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod David77 » čtvrtek 20. 5. 2010 21:33

Ahoj
díky moc za odpověď. Ona fakt to vydržela takto tajit dost dlouho a to kouří denně 2-3 cigarety, ale sama ví, že to takhle nejde donekonečna. V práci jí jednou někdo viděl kouřit, ale rodiče, přítel ještě nikdy. To je fakt úspěch.
Cigarety ochutnala díky kamarádkám u kafe a jakmile jde s nimi někam si sednout nebo oni si zapálí, tak prostě už musí kouřit. Chce kouřit jako kamarádky, tj. 10-15 denně a to úplně otevřeně, ale bohužel tím, že jsou rodiče zapřísáhlí nekuřáci, přítel také a nikdo to z rodiny, příbuzenstva neví že je kuřačka, tak je to dost velký problém.

Má strach, že jí budou rodiče pořád jenom kázat jak je to škodlivé a kouření rozmlouvat a asi se s tím nebudou chtít smířit. Přítel snad budu trošku tolerantnější, ale bude to složitější.
Holčina prostě kouřit chce, moc se jí to líbí a dává jí to pohodu, po vzbuzení a je jí to dobré i na nervy. Takto to sama říkala. Závidí kamarádkám, kteří kouří i s rodiči nebo si zapálí před nimi.

Co ty na to?
David77
VIP uživatel
 
Příspěvky: 361
Obrázky: 5
Pohlaví: Muž
Registrován: 2. 4. 2007
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Vinceroy červené, Malboro light

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod Vašek » úterý 25. 3. 2014 6:16

Má milá je typická tajná kuřačka. Vykouří tak dvě denně. Kouří zásadně na zahradě když není v dosahu nikdo kdo by ji viděl (nejlépe po setmění). Jakmile se někdo objeví, tak cigaretu schovává. Krabičku nenosí v kabelce, má ji uloženou v šuplíku ve skříňce v pokoji. Když dokouří, tak mi ji předá, abych ji uložil zpátky. Já kouřím tak 20 denně a neustále mi to vyčítá. Je to zajímavé.
Vašek
nováček
 
Příspěvky: 6
Obrázky: 8
Pohlaví: Muž
Registrován: 24. 2. 2009
Bydliště: Letohrad
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Winston modré 100

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod Dara » úterý 25. 3. 2014 19:18

Je to zaujímavá situácia. Nemôžem súhlasiť s tým že "to takto nejde". Myslím si, že ide... možno sa to časom prevalí, teda zrejme áno, ale nevidím dôvod, prečo by si napriek tomu nemohla ponechať fajčenie ako svoju intímnu záležitosť, ktorú chce zdieľať len s určitými ľuďmi. Náhodou, jej celkom rozumiem...
Čo vnímam ako problém, že slečna chce skrývať svoje fajčenie aj pred priateľom. Myslím si, že to bude veľmi náročná úloha, hlavne ak začne fajčiť viac...s ohľadom na značku, ktorú fajčí si to priateľ určite časom všimne. Určite sa ale nájde riešenie. Napríklad..čo takto priateľovi oznámiť, že si príležitostne zapáli..ale pred ním nefajčiť? Teda aspoň kým sama nebude mať pocit, že by to bolo OK. Veď predsa aký by malo zmysel fajčiť, keď sa pri tom nemáte cítiť príjemne?

Pamätám si, že keď som začala fajčiť, tiež som si to dlho nechávala ako intímnu záležitosť a nerada som sa ako fajčiarka prezentovala medzi známymi ľuďmi.
Ppss píše: těší na okamžiky, když je v nějakém cizím prostředí (městě, kavárně) a tam si může svobodně bez strachu zakouřit.
Presne na tento pocit si veľmi dobre pamätám. Malo to isté svoje čaro..chvíle, ktoré by som inak považovala za veľmi nepríjemné (napríklad dlhé čakanie na spoje pri cestovaní na internát) dostali úplne nový rozmer, tak zvláštne príjemný. Dalo by sa o tom veľa napísať....
Dara
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 715
Obrázky: 110
Pohlaví: Žena
Registrován: 14. 7. 2010
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Virginia Slims, Karelia Slims Classic

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod linux » středa 26. 3. 2014 14:00

Ahoj, zdravím všechny,
koukám že dost lidí je na tom podobně jako já :) jsem taky příležitostný kuřák, co si dá jen pár kousků tejdně
Mám to takto už spoustu let, a taky si nedovolím jen tak zapálit třeba ve městě kde je spousta lidí, nemám na to
odvahu, a tak se pořád skovávám někam kde mě nevidí nejlépe nikdo nebo jen pár lidí(zapálím si třeba u kámoše, někde u známých, v hospodě, v práci..to není problém). Doma se mnou bydlí rodiče, tam si nedovolím zapálit vůbec, to by se hned barák otřás v základech :D Vědí že občas si zapálím, ale doma to nepřipadá v úvahu, hlavně táta to je bojovník proti kouření, nesnáší kuřáky...z takovejch lidí se mi dělá špatně.

Je mi to celkem už trapný, připadám si někdy jak malý dítě a to mi za pár měsíců už bude 29 :)
Snad v sobě najdu sílu s tím něco udělat, přeju všem kdo to maj podobně jak já aby se nenechali zmanipulovat svými blízkými a našli v sobě sílu a sebevědomí...
linux
aktivní uživatel
 
Příspěvky: 50
Pohlaví: Muž
Registrován: 25. 11. 2011
Bydliště: Česká Třebová
Kouření: příležitostně
Počet denně: 0
Značky: Lucky Strike Click & Roll

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod marshall » neděle 30. 3. 2014 18:40

Tu holku docela chápu protože to mám podobně jako ona :)
Šla jsem s kámoškou a ještě s nějakýma lidma na pivo a koupili jsme si tam camelky - lehký a kámoška mi nabídla jestli si to nechci zkusit)) tak jsem to teda přijala,taky jsem už byla trošku opilá. Jediný co mě na tom překvapilo bylo to,že v okolí všichni lidi co mi vyprávěli že se při svým prvním kouření málem dusili a že to děsně štípalo ( buď kecali nebo ne,fakt nevim) a u mě to proběhlo vážně v pohodě (možná je to tim že jsem měla lightky) . Kouřím 2-4 cigarety denně. Reakce mých přátel na to že kouřím byla špatná. Divili se,byli naštvaní (do mě by to nikdy nikdo neřekl :D )
Každopádně je to každýho věc,té holky mi není ani líto ale ani jí to nepřeju, já sama si cigarety užívám,nepřemýšlím nad tím,jako že by to bylo něco špatnýho,člověk by si měl užívat života.
Tohle je zajímavý téma))
marshall
nováček
 
Příspěvky: 1
Obrázky: 10
Pohlaví: Žena
Registrován: 30. 3. 2014
Kouření: pravidelně
Počet denně: 4
Značky: Davidoff Gold Slim , Camel Blue

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod Komár » neděle 30. 3. 2014 19:30

Taky to mám svým způsobem podobně. Rodina stále nic neví - myslím si, že to na sebe spíš jen vzájemně hrajeme, nějaké maskování dechu žvýkačkami apod. neprovozuju, takže spíš bych řekla, že prostě nereagují. Podle mě to skrývat dlouhodobě nejde a myslím si, že ve většině případů to okolí přinejmenším tuší, jen to někdy nedává najevo, pokud nemá hmatatelný důkaz (ale fakt je, že pokud člověk kouří 20 denně, tak to si asi moc úspěšně nemůžou namlouvat, že nic necítí)...
U přátel je to rozdílné. Kuřáci když se to dozví regují většinou neutrálně, případně překvapeně (tak na pět minut) stalo se mi i, že jedna dívčina byla ráda, že není jediná "černá ovce" :lol: Nekuřáci jsou většinou v naprostém šoku a strašně jim to vadí (i když z toho jejich postoje spíš vyciťuji tu naočkovanost protikuřáckým kampaněmi, než že by jim to doopravdy připadalo tak nechutné).
Komár
uživatel
 
Příspěvky: 10
Pohlaví: Žena
Registrován: 23. 12. 2012
Kouření: pravidelně
Počet denně: 5

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod Chumelinka » pátek 4. 4. 2014 22:02

Bola som príležitostná fajčiarka a pravidelne som začala fajčiť až po tridsiatke. Z okolia som dostávala takmer výlučne negatívne reakcie, ale s tým som od začiatku rátala.
Chumelinka
nováček
 
Příspěvky: 8
Pohlaví: Žena
Registrován: 25. 5. 2013
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Virginia Slims, Karelia Slims Classic, ak je možnosť EVE 120

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod majka » pátek 2. 5. 2014 9:00

Taky se schovávám, ale myslím si, že už to všichni tak nějak tuší... Poprvý jsem ochutnala v 15, pak dlouho nic, pak jsem si v 17 koupila krabičku, vydržela mi skoro rok a teď už to nějaké 2 měsíce pálím jak blázen. Těžký období...
Matka ví, že občas kouřím, dost mi to vyčítá spíš kvůli tomu, že jsem stejná jako otec než kvůli tomu, že možná brzo umřu. Přítel ví, že mi chutná, ale jak stárne tak je čím dál tím víc zaujatější proti alkoholu i proti cigaretám...
Krabičky schovávám po kapsách a po šuplíkách, když jsem sama doma, tak si zakouřím i na balkoně, ale jinak většinou cestou do školy/do práce nebo někde v kavárně.
Kamarádi většinou reagujou že je to moje zdraví a ať si dělám co chci, pokud jsem s nějakým nekuřákem, tak se zeptám, jestli by mu to nevadilo a pokud řekne že jo, no tak si zakouřím až budu sama.
majka
nováček
 
Příspěvky: 1
Pohlaví: Žena
Registrován: 10. 4. 2014
Kouření: pravidelně
Počet denně: 3
Značky: mentolové LM, Black devil, Karelia Slims

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod Sisian » pátek 2. 5. 2014 15:08

Myslim že je nedustojný a trapný se schovavat a tajit. Kouřim už dlouho dá se řict jednu za druhou a komu vadim ať si mě nevšímá. Já taky nikomu nekecam doživota.
Sisian
aktivní uživatel
 
Příspěvky: 86
Obrázky: 0
Pohlaví: Žena
Registrován: 1. 9. 2011
Kouření: pravidelně
Počet denně: 40
Značky: L&M, Camel, Viceroy

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod Dara » sobota 3. 5. 2014 9:39

Sisian: Takto to môžeš brať len vtedy, ak Ti na ľuďoch z Tvojho okolia nezáleží. Ono je to celé asi o nájdení nejakej vzájomnej rovnováhy medzi nefajčiarskym okolím a svojim fajčením..a hľadanie tej rovnováhy musí byť vzájomné a určite to nieje proces na pár dní.
Dara
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 715
Obrázky: 110
Pohlaví: Žena
Registrován: 14. 7. 2010
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Virginia Slims, Karelia Slims Classic

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod Sisian » sobota 3. 5. 2014 14:26

Dara: Ano, je to tak. A té rovnováze se dá pomoct tím že za partnera mam toho co mě zná jako kuřačku a přesto do toho se mnou šel. S vědomim že bude doma... i v autě prostě všude kde já budu že bude nakouřeno. Kdyby mě nechtěl, nesnesl by to.
Sisian
aktivní uživatel
 
Příspěvky: 86
Obrázky: 0
Pohlaví: Žena
Registrován: 1. 9. 2011
Kouření: pravidelně
Počet denně: 40
Značky: L&M, Camel, Viceroy

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod David77 » sobota 3. 5. 2014 15:53

Mě by třeba zajímalo jaký je přístup rodičů - silných kuřáků.
Od jakého věku třeba dovolí dceři si doma zapálit? Zda jim vadí, že dcera kouří?

Slyšel jsem jednou o jedné cca. 12-leté holce, která normálně kouřím doma v bytě s mamkou. Mámě to nevadí a dcera je už na cigaretách tak závislá, že už kouří normálně ve svém pokojíčku. Takový extrém. Máte nějaký?
David77
VIP uživatel
 
Příspěvky: 361
Obrázky: 5
Pohlaví: Muž
Registrován: 2. 4. 2007
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Vinceroy červené, Malboro light

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod Dara » úterý 6. 5. 2014 11:45

Sisian: To, čo si opísala by som nazvala skôr veľkou obetavosťou zo strany partnera, než snahou o rovnováhu, ale nepopieram, že aj tak to môže fungovať.
Ppss: Nemám ešte deti v takom veku, že by som toto riešila na vlastnej koži. Poznám ale prípady matky s dcérou, kde obe sú fajčiarky a nerobí im to problém...sú to ale prípady, kde sú slečny 18+. Ja osobne by som to do 18-tich rokov netolerovala a zrejme, aby si moje dieťa v skorom veku začalo fajčiť brala by som to ako svoje rodičovské zlyhanie. Po tej osemnástke by som sa asi pýtala na dôvody. Ak by boli dôvodom kamaráti, partia a pod. tak by som reagovala rovnako ako v prípade pod 18. Ale ak by boli dôvody nejaké iné, duchaplnejšie, asi by som s tým nemala problém.
Inak, čo sa týka matky ktorú si spomínal, myslím si, že tam by už mali zasiahnuť príslušné štátne úrady.
Dara
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 715
Obrázky: 110
Pohlaví: Žena
Registrován: 14. 7. 2010
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Virginia Slims, Karelia Slims Classic

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod vaclavsun@seznam.cz » středa 7. 5. 2014 13:10

Nedá mi to abych nezareagoval na příspěvěk Sisan ,ona samotná mi přijde jako malé rozmazlezlené děcko ,já, já, já, kouřím tak budu všude a vy si zvykejte ,ale zkusme to obrátit kdyby by partner si rád vypil tak by řekl , kde budu já budu opilý tak si zvykej , tak jsem zvědavý jak dlouho by mu to tolerovala , já osobně bych takového partnera nakopal s rozběhem ,protože se sobcem se žít dlouho nedá , je to jen otázka času kdy se partner postaví na zadní .
vaclavsun@seznam.cz
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 107
Pohlaví: Muž
Registrován: 14. 1. 2009
Bydliště: Olomouc
Kouření: ne
Počet denně: 0

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod Sisian » středa 7. 5. 2014 13:39

Vaclavsun: Nepochopils mě asi. Já bych např. s ochlastou nebyla ani vteřinu a ani bych si s takovym nic nezačla. Rozdil je v tom že partner už jako kuřačku mě poznal a tedy nemam důvod nic řešit a omezovat se a skrejvat a tak...
Sisian
aktivní uživatel
 
Příspěvky: 86
Obrázky: 0
Pohlaví: Žena
Registrován: 1. 9. 2011
Kouření: pravidelně
Počet denně: 40
Značky: L&M, Camel, Viceroy

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod vaclavsun@seznam.cz » středa 7. 5. 2014 14:00

Spíše ty jsi nepochopila mne , ale podle toho jak to tady prezentuješ tak partner musí zkousnout všechno a zvykej si, :o ja ti chtěl jen ukázat druhou stranu , :roll: :cry: já mám taky přítelkyňi kuřačku, líbí se mi s cigaretou ale kdyby zastávala takový názor tak bych ji poslal k šípku , slovo tolerance a nějaký kompromis ti asi nic neříká ,ale neboj na to přijdeš sama ...... :lol:
vaclavsun@seznam.cz
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 107
Pohlaví: Muž
Registrován: 14. 1. 2009
Bydliště: Olomouc
Kouření: ne
Počet denně: 0

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod Sisian » středa 7. 5. 2014 16:39

Ještě naposledy reaguji: polopatě, abys pochopil: Uvědom si že nekuřák není "nadřízenej" kuřáka. Kuřák není povinej dělat kompromisy a omezovat se a já nevim co kvuli nekuřákovi. Jasně že kuřák -ale to vlastně každej -nesmí ohrozit lidi požárem, vejbuchem... a tak, proto se nekouří napřiklad v marketu nebo u pumpy. Atd.To ale snad chápe každej. Nebudu tady slovíčkařit protože chápavej a normální člověk už by pochopil vše co jsem dřív napsala.
Nekuřák má právo si mě nevšímat když mu vadím. Ale nic víc jaksi nemá nárok. Tečka. Skončila jsem. Nechodím se sem totiž hádat ani prudit.
Sisian
aktivní uživatel
 
Příspěvky: 86
Obrázky: 0
Pohlaví: Žena
Registrován: 1. 9. 2011
Kouření: pravidelně
Počet denně: 40
Značky: L&M, Camel, Viceroy

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod David77 » sobota 10. 5. 2014 15:25

Sisian píše:Ještě naposledy reaguji: polopatě, abys pochopil: Uvědom si že nekuřák není "nadřízenej" kuřáka. Kuřák není povinej dělat kompromisy a omezovat se a já nevim co kvuli nekuřákovi. Jasně že kuřák -ale to vlastně každej -nesmí ohrozit lidi požárem, vejbuchem... a tak, proto se nekouří napřiklad v marketu nebo u pumpy. Atd.To ale snad chápe každej. Nebudu tady slovíčkařit protože chápavej a normální člověk už by pochopil vše co jsem dřív napsala.
Nekuřák má právo si mě nevšímat když mu vadím. Ale nic víc jaksi nemá nárok. Tečka. Skončila jsem. Nechodím se sem totiž hádat ani prudit.



MOc se mě líbí tvůj názor. Napiš nám ještě neco o tvém kouření. Jakou značku kouříš? Kolik dáš za den cigaret?
Kde si všeude zapálíš? Od kolika let kouříš atd? Jaká byla tvá první cigareta?
David77
VIP uživatel
 
Příspěvky: 361
Obrázky: 5
Pohlaví: Muž
Registrován: 2. 4. 2007
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Vinceroy červené, Malboro light

Re: REAKCE okolí na vaše kouření

Příspěvekod Sisian » neděle 11. 5. 2014 17:43

Ppss: Myslim že nejsem až tak ničim zajimavá, jsem rormální mladá ženská. Nesnášim tupý demagogy a nerozděluji lidi na kuřáky a nekuřáky ale na normální lidi a "ty druhý". A že kouřim jednu za druhou to netajim a nedělam z toho vědu ani senzaci. Zapálim si všude kde to jde a kde to není přímo zakázaný. Kouřila jsem startky než skončili. Teďky Viceroy. Taky si balim vlastní cíga. Ostatní se dá dočist z mejch dřivejších příspěvků. Ahojky.
Sisian
aktivní uživatel
 
Příspěvky: 86
Obrázky: 0
Pohlaví: Žena
Registrován: 1. 9. 2011
Kouření: pravidelně
Počet denně: 40
Značky: L&M, Camel, Viceroy

Další

Zpět na Diskuze o kouření a cigaretách

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron