Kuřačky.cz - svět kuřaček cigaret, přitažlivosti a půvabu

Zprávy a dotazy od administrátorů muryru a antaric, ke změnám a provozu stránek.
Informace pro uživatele, i pro nově registrující se, řešení problémů, tipy, rady, doporučení.

Inovace stránek - 3.3.2012

Příspěvekod antaric » sobota 3. 3. 2012 23:30

Po několikatýdenních připravách přichází po dvou letech výraznější inovace a obměna stránek, které jste si již možná všimnuli a kterou vám zde představujeme.

Předtím bych chtěl poděkovat Katmarovi za spolupráci a za cenné podněty, které jsme dávali společně dohromady už nějaký čas (některé byly využity, jiné ne), extra díky patří za jeden společně strávený lednový brainstormový večer nad počítačem a pizzou. Také chci poděkovat muryru a Pavlovi za připomínkování a testování.

Co je nového?

  • Odstraněna vstupní "varovací" mezistránka, nyní se octnete rovnou na úvodní straně.
  • Barevná inovace designu a grafiky (červeno-červené boxy, zmírněno zakulacení rohů).
  • Hlavní cíl úprav - výraznější propagace soutěže Miss Kuřačka (samostatná nová záložka), včetně možnosti přímé přihlášky - zde je napojena naše další nová doména http://www.misskuracka.cz.
  • Spřažení se sociálními sítěmi facebook a twitter - přihlašte se na naše stránky nebo se staňte followery - dejte si nás "To se mi líbí", řadu menších zpráv a informací budeme psát jen tam, dostanete se i lepší k pozvánkám na naše akce.
  • Inovovaná záložka O nás, kde krom Poslání a mise poprvé poukazujeme i na naše Partnery projektu.
  • Strukturované a bohatší Otázky a odpovědi (Více pro muže, Více pro ženy), osvětlení VIP a živých akcí; tato část stránek bude ještě v čase rozšiřována a dolaďována.
  • Srozumitelnější popis a informace ke Sponzoringu, přepracování obsahu.
  • Pro zahraniční návštěvníky nová záložka English, kde jsou v kostce vysvětleny základni potřebné informace.
  • Odstraněna záložka Odkazy - už neplnila původní roli, řada odkazů už nebyla funkční, většinu hodnotných odkazů najdete stejně v rámci diskuzního fóra.
  • Zatím stále neimplementována seznamka.
  • Obměněna hlavička a patička stránek.
  • Vyjma upoutávkových boxů nahoře se žádné změny nedotkly diskuzního fóra.
  • Pro diskuzní fórum je k dispozici možnost RSS kanálu - z adresy http://forum.kuracky.cz/rss.php, funkční už nějaký čas, nyní oficiálně.

Zcela novou podobu má stránka ke Smoking Dance Parties - na adrese http://www.smokingdanceparty.cz. Dosud se jednalo jen o lokální pozvánku, nyní jde o ucelenou grafickou informační a propagační prezentaci a rozcestník (minulé a budoucí akce). Rovněž napojení na facebook - dejte si nás "To se mi líbí".

Doufám, že se vám změny a úpravy líbí, posílí i vaši identifikaci a sounáležitost s naším projektem. Novým návštěvníkům pak poskytnou lepší informace, přesvědčení a zpětnou vazbu.
www.kuracky.cz - site administrator
antaric
administrátor
 
Příspěvky: 2993
Obrázky: 48205
Pohlaví: Muž
Registrován: 24. 3. 2007
Bydliště: Praha
Kouření: pravidelně
Počet denně: 10
Značky: Marlboro Gold

Re: Inovace stránek - 3.3.2012

Příspěvekod Pavel » neděle 4. 3. 2012 7:17

Pěkné
Pavel
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 448
Obrázky: 0
Pohlaví: Muž
Registrován: 1. 9. 2009
Kouření: ne
Počet denně: 0

Re: Inovace stránek - 3.3.2012

Příspěvekod MBL » neděle 4. 3. 2012 11:04

Ahojte, rovnako chcem pochvalit inovaciu stranok. Kedze "uzivatelsky komfort" je jedna z oblasti ktorou sa zaoberam aj v profesnom zivote, vnimam tento krok pozitivne.
Mam vsak jednu pripomienku. Strasne ma (opat) zaujala nesmierne sympaticka momentka Terezy, 4tej vitazky z Miss Kuracka 2010. Chcel som sa doklikat k videu, ale k tomu som sa dostal az po hladani v sekcii SDP z roku 2011. Chcem sa spytat, ci by na "overview" stranke miss kuracka nemohli byt pri jednotlivych vitazkach z TOP 10 priamo prelinkovane aj ich pripadne ocenenia, resp. odovzdavacie vecery ?
A strasne (velmi) sa mi paci Vasa "nevlezlost", ze nerobite to, co niektore zahranicne fora, prelinkovavanim vsadepritomneho tlacidla "like", ale mate len linku, ktora dava uzivatelovi moznost vyberu.

Takze za mna mate v pomyselnom hodnoteni 1 :)
MBL
VIP uživatel
 
Příspěvky: 326
Pohlaví: Muž
Registrován: 26. 4. 2007
Bydliště: Bratislava, Slovensko
Kouření: pravidelně
Počet denně: 15
Značky: Marlboro Red

Re: Inovace stránek - 3.3.2012

Příspěvekod Enyce » neděle 4. 3. 2012 13:54

je to ozivenie dakujem za nas vsetkych uzivatelov za refresh :)
I am the last HE(te)RO !
Enyce
VIP uživatel
 
Příspěvky: 103
Pohlaví: Muž
Registrován: 21. 7. 2010
Bydliště: Bratislava
Kouření: příležitostně
Počet denně: 0
Značky: Mentolove Marlborky

Re: Inovace stránek - 3.3.2012

Příspěvekod antaric » neděle 4. 3. 2012 14:35

Díky za pochvalu :-) ačkoli se to nezdá, práce byla s každou linkou a každým písmenem, mnoho věcí bylo potřeba přepsat po novu, přeformulovat atd. Měl jsem z toho už trochu ponorku, těšil jsem se, až to bude venku. Můžeme tím otočit list a postoupit o level výš, k vyššímu sebevědomí a sebeprezentaci projektu.

MBL: Obecně dohledání nějakých konkrétních kuřaček ze staršího období je naše slabina, trochu dáno vlastnostmi fóra phpBB. Aspoň se snažíme jednou ročně o přehledové tablo v nominačním vláknu Miss Kuřačka. Ostatní věci jsou spíš na "kdo hledá najde", u té příležitosti narazí i na krásy, které zatím přehlédl. Do budoucna nevylučuju zlepšení, práci na nějakém automatickém agregátoru, případně otagování vláken náhledovou fotkou, uvidíme. Osobně bych nejradši naprogramoval celé fórum sám znova a po svém, trochu a la facebook, ale to je práce na několik měsíců (+ abych si na to vzal dovolenou). "Nevlezlost" - nejsem sice grafik, ale smysl pro estetiku a čistotu snad mám, mělo by to být vidět :-)
www.kuracky.cz - site administrator
antaric
administrátor
 
Příspěvky: 2993
Obrázky: 48205
Pohlaví: Muž
Registrován: 24. 3. 2007
Bydliště: Praha
Kouření: pravidelně
Počet denně: 10
Značky: Marlboro Gold

Re: Inovace stránek - 3.3.2012

Příspěvekod milovník kuřaček » úterý 6. 3. 2012 19:04

Antaricu:dobrá práce!(stručně,jasně a snad výstižně ;) )
milovník kuřaček
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 560
Pohlaví: Muž
Registrován: 22. 1. 2008
Bydliště: doma

Re: Inovace stránek - 3.3.2012

Příspěvekod Blago » úterý 6. 3. 2012 22:12

Myslím že přestavba za to stála- stránky vypadají kompaktněji, funkčněji a rozhodně globálněji. Nevím zda už v minulé verzi existovala záložka pro ženy s motivačním textem který chválím, je napsán dobře. Možná by stálo za to zde uveřejnit dotazník který používáte při focení- kdyby někdo chtěl (jako třeba já) nebo měl možnost někoho nafotit, tak ať je to se vším všudy.
Díky Blago
Blago
uživatel
 
Příspěvky: 20
Obrázky: 1
Pohlaví: Muž
Registrován: 8. 4. 2009

Re: Inovace stránek - 3.3.2012

Příspěvekod antaric » úterý 6. 3. 2012 22:59

Děkuji za pochvaly, dalším se samozřejmě nebráním :-) Pochopitelně v tom není vidět, kolik práce to dalo, ale to je úděl a osud vývojářů :-)

"stránky vypadají kompaktněji, funkčněji a rozhodně globálněji" - to byl jeden ze záměrů, postoupit o level výš, posílit identitu, značku a sebevědomí projektu. S červenou jsem v rámci designu zapracoval více do živých přechodů. Také zmizel i široký roztažený jednosloupcový layout na některých záložkách, teď už jsou všude dva (plus měnící se šířka), u otázek a odpovědí je nyní naopak jeden sloupec (ale zúžený). Dal jsem si s tím práci a víc poctivě, než kdykoli předtím - je potřeba dát na dojem, nejen první. V poslední době jsem se věnoval trochu víc studiu webdesignu a copywritingu. Důležitý je i obsah - nový by měl jít víc naproti, víc vysvětlit, ukázat, přesvědčit, týká se hlavně Miss.

"Nevím zda už v minulé verzi existovala záložka pro ženy s motivačním textem" - v minulé podobě neexistovala, sice na úvodní straně byly oddělené boxy (muži, ženy), ale klik na Více vedl na stejné otázky a odpovědi (tady byla právem Katmarova kritika). Teď jsem se to snažil opravdu rozdělit, celé otázky a odpovědi, víc a srozumitelně je přiblížit. Zohlednil jsem i řadu dotazů, které se opakovaly i v terénu při našem oslovování - které mi i uvízly v paměti, už za ty roky.

"Možná by stálo za to zde uveřejnit dotazník který používáte při focení" - dotazník existuje už asi v páté verzi, prochází občas obměnami. Osobně ho zatím moc nechci dávat veřejně, je v něm schováno i know how, které nechci dát ven (kvůli i výzkumným a marketingovým firmám). I když podle přepisů se zdá být asi jasné, na co se ptáme. Dotazník mohu poskytnout a poskytnu na vyžádání, za chvíli ho dostaneš do soukromé zprávy tady.
www.kuracky.cz - site administrator
antaric
administrátor
 
Příspěvky: 2993
Obrázky: 48205
Pohlaví: Muž
Registrován: 24. 3. 2007
Bydliště: Praha
Kouření: pravidelně
Počet denně: 10
Značky: Marlboro Gold

Re: Inovace stránek - 3.3.2012

Příspěvekod Evelika » středa 7. 3. 2012 0:43

Zdravím vás všechny! Po docela dlouhém čase jsem nakoukla a s pusou dokořán čučím co vše je tu nového......a co jsem prošvihla počteníčka:-)
Antraricu, klobouk dolů nad Tvou prací! Stránky jsou přehledné, designově pěkné, nic nevkusného ani přeplácaného, podle mého jsou to prostě "moderní" stránky, kterým není co vytknout!
Myslím si, že je to pro ně krásný dárek k jejich 5.výročí! ;-) Určitě si jej zaslouží...
Propásla jsem už druhé hlasování miss :-( Je to moje chyba, já vím....:-(
ale teď už se budu snažit další neprošvihnout a zúčastnit se! :-);-)
Stránkám přeju, aby dál vzkvétaly do krásy !Tedy čím starší tím hezčí a navštěvovanější! :-D ;-)
(v životě to vždy tak nebývá :-))) )
A vám všem co se o stránky staráte, aj vám co je navštěvujete, přeji, aby se vám v životě dařilo a problémy které k němu patří jste v dobrém vyřešili a k tomu je potřeba i pevné zdraví...
Jéééé tak to tu máte i s opožděným novoročním přáním :-D
Evelika
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 184
Obrázky: 0
Pohlaví: Žena
Registrován: 26. 12. 2007
Bydliště: Středočeský kraj

Re: Inovace stránek - 3.3.2012

Příspěvekod Billda » středa 7. 3. 2012 20:49

:o :o :o .......I like it
GIRLS SMOKING IS COOL!!!
Billda
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 641
Obrázky: 84
Pohlaví: Muž
Registrován: 18. 2. 2010
Kouření: příležitostně
Počet denně: 0
Značky: Marlboro 100´s Red

Re: Inovace stránek - 3.3.2012

Příspěvekod antaric » pátek 9. 3. 2012 10:23

Billda: Aby to bylo opravdu "I like it", očekával bych "I like it" i na našich obou facebookových stránkách :-) Ke kuřačkám i ke Smoking Dance Parties :-)
www.kuracky.cz - site administrator
antaric
administrátor
 
Příspěvky: 2993
Obrázky: 48205
Pohlaví: Muž
Registrován: 24. 3. 2007
Bydliště: Praha
Kouření: pravidelně
Počet denně: 10
Značky: Marlboro Gold

Re: Inovace stránek - 3.3.2012

Příspěvekod antaric » pátek 9. 3. 2012 10:28

Evelika: Děkujeme za pochvalu i přání, jsem rád, kdykoli od Tebe čtu nějaký příspěvek, patříš služebně k našim nejdávnějším uživatelům :-) Vím, že jsi neměla v osobním životě zrovna jednoduchá období, přál bych Ti, aby to osud zas vyvážil zpátky. A vedlejším důsledkem pak třeba být víc tady mezi námi.

Blíží se nám kulaté páté výročí existence projektu - stejně jako loni oslavíme (i dortem) na živém setkání. V nejbližších dnech by mělo už padnout definitivní rozhodnutí, kdy a v jakém pořadí se akce budou konat. Bude tady zveřejněno, pozvánka.
www.kuracky.cz - site administrator
antaric
administrátor
 
Příspěvky: 2993
Obrázky: 48205
Pohlaví: Muž
Registrován: 24. 3. 2007
Bydliště: Praha
Kouření: pravidelně
Počet denně: 10
Značky: Marlboro Gold

Zpět na Informace pro uživatele a nově registrující se

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků