Kuřačky.cz - svět kuřaček cigaret, přitažlivosti a půvabu

Komunikace s administrátory muryru a antaric
Pište také, jaká další témata byste rádi na těchto stránkách viděli

Kolik fotografií v galerii je podle Vás ideální

do 10 fotografií
?
5 - 15 fotografií
?
10 - 20 fotografií
?
15 - 30 fotografií
?
20 - 50 fotografií
?
40 - 80 fotografií
?
50 - 100 fotografií
?
80 - 150 fotografií
?
100 - 200 fotografií
?
více než 200 fotografií
?

Množství fotografií v galeriích.

Příspěvekod Katmar » neděle 9. 8. 2015 13:02

Vážení příznivci stránek, těší nás váš zájem o náš projekt.
Stránky se snažíme neustále vylepšovat a tak bychom zde chtěli trošku rozpoutat diskuzi na téma množství obrázků v galeriích.
Kolik fotografií v galerii považujete za optimální?
Prosíme tedy o Vaší odpověď. A samozřejmě diskuzi a návrhy.
Myšlena je tedy kompletní galerie po odemknutí všech fotografií.
Vezměte také v úvahu, že galerie je mnohdy tvořena fotografiemi od více fotografů.
Ptáme se tudíž na SOUČET všech fotografií od obou fotografů.
Děkujeme za odpovědi a vaše názory.
Za team kuracky.cz Katmar.
Katmar
šedá eminence
 
Příspěvky: 439
Obrázky: 519
Pohlaví: Muž
Registrován: 15. 1. 2009
Bydliště: Mníšek pod Brdy
Kouření: ne
Počet denně: 0

Re: Množství fotografií v galeriích.

Příspěvekod antaric » pondělí 17. 8. 2015 17:08

Když jsem se nad tím zamýšlel s odstupem času, diskuze a otázka je v podstatě velmi vágní, i přes poměrně snažnou specifikaci je nemá jasnou odpověď. Protože je to spíš nějaká interní snaha o pouhou kvantizaci, bez sledování cíle, co má být obsahem fotek, které zveřejňujeme. 5, 10, 50, 100, 200 či 500 fotek? Proč toto nebo jiné množství?

Správněji by měla být otázka obohacená o smysl a poslání fotek - co má být obsahem fotek, co má být jejich cíl? Teprve podle toho odvozovat, jaké množství fotek toto rámcově splňuje a odpovídá záměru.

Prvotní otázka je vágní až skoro nesmyslná - téměř skoro stejně, jako bychom se ptali, jaká je správná délka filmu. A to ještě bez určení, zda jde o akční, historický či dokumentární film. Nebo jaká je správná pracovní doba v práci. A stejně jako v mnoha dalších oblastech pouhá otázka na kvantum bez rozměru obsahu a účelnosti nedává smysl.

Dlouhodobě se ve svých fotkách pro prezentaci kuřaček snažím o vyprávění příběhů. Od zapálení, po típnutí, zprostředkování emocí, situací, okamžiků, prožitků, v různých situacích a na různých místech či postojích. Dávám tak průchod osobnosti - aby se kuřačka projevila na určitém vymezeném prostoru tak, abyste si získali její sympatie či obdiv pro její krásu nebo naopak ne. Je k dispozici kvantum k příležitosti takové, kdy stejně jako dobrý film dokoukáte do konce a špatný film vypnete po pár minutách. K tomuto cíli se snažím dodávat takové množství fotek (ale i především jejich obsah), které by nemělo nudit, mělo udržet pozornost, poutavost. Neměly by v něm být fotky, které jsou nachlup stejné, tedy by vás měly nutit rychle odklikávat až k uzívání. Snažím se o střídání detailů, celků, polocelků a již zmíněných všech situací a obsahů fotek. Fotky také strukturuji a člením v poslední době i do sekcí, aby bylo patrný jejich odlišný obsah. A také samozřejmě - jako autora mě to může svádět k tomu, že "je mi líto vyhodit hezkou fotku". Ale věřte mi, dělám to. Pokud cítím, že fotka nic nepřinese, že se už vyloženě opakuje, ředila by jen pozornost (jako skutečně). Kritérium je takové - že vyhazuji takové fotky, které když ve výsledné prezentaci nebudou, tak se vůbec nic nestane. Samozřejmě je to individuální a autorské, každý má nastavenou hladinu vnímání jinak. Je to také otázka vývoje, citu a sebekritičnosti. Pro kuřačky fotím už mnoho let. A určitě vývoj je znát - mnohé minulé megagalerie jsou už minulostí.

Můj mezizávěr - počet fotek by měl být odvozován od obsahu, nikoli od splňování nějakého deklarovaného množství, ať už podlimitně nebo nadlimitně. Jednou může vyjít 50 fotek, jindy 100, pak zas přes 200.
www.kuracky.cz - site administrator
antaric
administrátor
 
Příspěvky: 2993
Obrázky: 48205
Pohlaví: Muž
Registrován: 24. 3. 2007
Bydliště: Praha
Kouření: pravidelně
Počet denně: 10
Značky: Marlboro Gold

Zpět na Návrhy, náměty a připomínky pro www.kuracky.cz a fórum

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků