Kuřačky.cz - svět kuřaček cigaret, přitažlivosti a půvabu

Odkazy a diskuze týkající se vztahu společnosti a kouření cigaret

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Sisian » úterý 17. 3. 2015 6:57

...no taky by mě zajimalo co tak šokujícího tady četla...
Sisian
aktivní uživatel
 
Příspěvky: 86
Obrázky: 0
Pohlaví: Žena
Registrován: 1. 9. 2011
Kouření: pravidelně
Počet denně: 40
Značky: L&M, Camel, Viceroy

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Dara » úterý 17. 3. 2015 10:53

No ak vám pripadá normálne, že 12 ročné DIEŤA fajčí, tak asi nemá zmysel vám to ani vysvetľovať.Bez urážky, ale takto to vyzerá, keď niekomu vlastné vášne prerastú cez rozum.
Dara
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 715
Obrázky: 110
Pohlaví: Žena
Registrován: 14. 7. 2010
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Virginia Slims, Karelia Slims Classic

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Jack Lauder » úterý 17. 3. 2015 21:26

Chtěl bych také přidat svůj názor. U problému Terky bych se zamyslel nad dvěma věcmi. Pokud dcera už dříve pravidelněji kouřila (s kamarádkami ...), pak bych postup Terky docela chápal, snaží se mít kouření své dcery pod kontrolou. Pokud ale nikdy nekouřila a Terka jí nejenže nabídla cigaretu, ale dokonce ji i víceméně v kouření podporuje, to se mi příliš nezdá. Zvlášť ve dvanácti letech. Jak to bylo by musela Terka upřesnit. Ale odsuzovat nehodlám, pokud dcera bude pod kontrolou a max. kouřit, asi se do budoucna nic extra nestane, třeba dokonce i jednou s cigaretou skoncuje. Čas ukáže, snad vše dopadne tak, jak si Terka přála.
Jack Lauder
uživatel
 
Příspěvky: 16
Pohlaví: nespecifikováno
Registrován: 12. 10. 2009

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod trexton » čtvrtek 19. 3. 2015 7:50

No já netvrdím že to je OK, ale mám dvanáctiletého kluka a u něj ve třídě kouří většina holek, resp. začínají. Z jedenácti to ještě nezkusila jen JEDNA a sedm kouří pravidelně a pět dokonce ráno nežli jdou do školy. Jak už tady někdo psal, je to o HLAVNĚ o důvěře mezi mámou a dcerou. Další věcí je to, že jestliže máma kouří, tak musí vědět že na 90% bude dcera také kuřačka dříve či později. A myslím si, že to Terka vyřešila jak nejlépe mohla, pokud sama nechce nebo nedokáže nebo nemůže přestat. Asi by bylo nejlepší pro obě, aby jí třeba řekla, že to není v pohodě a ona sama končí. Ale to NEUDĚLALA ASI, tzn. udělala to nejlepší co mohla, bude to mít alespoň pod kontrolou. Ještě mohla přijít se zákazem s tím, že ještě je na to čas začít, ale to by se stejně minulo účinkem poněvadž to dítě kopíruje rodiče a holka by stejně začala tajně. Stalo se jen to co se stát muselo, pokud před dvanáctiletým dítětem mluvím o něčem s příchutí borůvek, tak je asi logické že to bude chtít vyzkoušet. Plus to spojení cigareta-máma-pravidelnost. Tzn. Terka má to co chtěla a pracuje s tím dobře, pokud sama má názor že kouření je dobré.
trexton
VIP uživatel
 
Příspěvky: 47
Pohlaví: nespecifikováno
Registrován: 8. 11. 2007
Bydliště: Praha

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Dara » pátek 27. 3. 2015 11:17

Keď DIEŤA, opakujem, zdôrazňujem DIEŤA vo 12 rokoch fajčí, tak je to problém. Problémy treba riešiť, nie pred nimi utekať alebo sa prispôsobovať.
Dara
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 715
Obrázky: 110
Pohlaví: Žena
Registrován: 14. 7. 2010
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Virginia Slims, Karelia Slims Classic

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Sisian » pátek 27. 3. 2015 14:15

Dara píše:Keď DIEŤA, opakujem, zdôrazňujem DIEŤA vo 12 rokoch fajčí, tak je to problém. Problémy treba riešiť, nie pred nimi utekať alebo sa prispôsobovať.

Jasně. Mamku napráskat sociálce, dcerku dát do děcáku a udělat si čárku jako že občansky splníno... :? Vyšeřeno?
Myslim že vim co je "problém" a co je třeba řešit a co je jen slušně řečeno plašení se... Myslim že jesli holka si občas zapálí v tomto věku cigaretu, kterou evidentně někde někomu neukradne, nedělá to při toulání nocích po městě, není záškolačka atd atd atd..., tak to není žádnej problém, ale je to holka která si občas zapálí cigaretu a je to jen věc její mamky a její. Upřimně se děsim, ale rozhodně nebojim lidí kteří maj furt potřebu někoho něco někde "řešit" ... :roll:
Sisian
aktivní uživatel
 
Příspěvky: 86
Obrázky: 0
Pohlaví: Žena
Registrován: 1. 9. 2011
Kouření: pravidelně
Počet denně: 40
Značky: L&M, Camel, Viceroy

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Enyce » pondělí 30. 3. 2015 10:56

Už raz sme tu mali temu o fajcení maloletych a uz vtedy som povedal , ze to je nenormalny jav a niekde zrejme nastala chyba treba si polozit otazku u koho nastala chyba u rodicov, ktori maju plnu zodpovednost zato dieta alebo zato moze samotne dieta ktore sa rozhodlo fajcit pretoze to vidi u kamaratov popripade rodicov . Ak sa zamyslim tak by to malo byt rozhodne tak, ze ak rodic zisti ze dieta vo vyvoji ( v spomenutych 12 rokoch) zacalo fajcit (alebo sa s tym pohrava) tak mu vtom zamedzi pretoze dieta vo veku 12 rokoch proste nema co fajcit ano samozrejme je vela deti, ktore fajcia aj pred 18 rokom zivota, ale hovori sa tu o veku 12 rokov, kedy je to proste uz len absurdne otom citat ako je to normalne ked rodic nekona a prizera sa ako si 12rocne dieta pripaluje cigaretu .Toto je chyba rodicov a preco to pisem takymto priamym stylom ? Pretoze kto iny by nas mal v tom veku usmernovat ako nasi vlastni rodicia ? ...Preto si myslim, ze tu konverzujuca uzivatelka namiesto hladania rady na fajciarskom fore (ste na fajciarskom fore kde asi ocakavate pre lepsi pocit podporu fajciarov ) by si mala pohovorit so svojou dcerou otom co to vlastne fajcenie je otom ake fatalne a destruktivne ucinky to moze mat prenu v tomto veku a rychlo konat kym sa to nezvrtne do skusania inych veci napr. marihuany pojedania tabletiek zapijanych alkoholom a inych chutoviek ktore okolo nas existuju. ukoncim to len tym, ze je to dieta je to 12rocne dieta ktore ma mat ine zaujmy ako fajcit vo vyklenkoch s kamaratmi alebo sa s tou myslienkou pohravat ine by bolo keby mala 18 vtom veku uz ma informacie vie si spocitat 1+1 a je ASI vyspelejsie , ale nehnevajte sa toto je absudrita :)

P.S. a to ze dam potiahnut vlastnemu dietatu z cigarety je este vacsia tupost ako cokolvek ine

Prajem pekny den :ugeek:
I am the last HE(te)RO !
Enyce
VIP uživatel
 
Příspěvky: 103
Pohlaví: Muž
Registrován: 21. 7. 2010
Bydliště: Bratislava
Kouření: příležitostně
Počet denně: 0
Značky: Mentolove Marlborky

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod rostak.78 » pondělí 30. 3. 2015 13:37

Nevím, co tu řešíte, pokud by jí to nedovolila sama Terka, tak by stejně někde potají kouřila a navíc ještě někde žebrala cigarety. Pokud s tím chtěla začít, tak Terka udělala to nejlepší co mohla. Prostě si občas zapálí 12ti letá holka cigáro, nic neobvyklého v týto době. Mě taky lákalo vždycky kouření, ale tak nějak víc jsem se rozkouřil až teď a ty začátky nebyli zrovna jednoduchý, protože jsem starší, kdybych začal dřív, líp bych si na to zvykl.
rostak.78
uživatel
 
Příspěvky: 24
Pohlaví: Muž
Registrován: 27. 10. 2007
Počet denně: 0

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Enyce » pondělí 30. 3. 2015 15:47

no Rostak.78 kolko 12rocnych kuraciek ty poznas ???? ja neviem ako ty ale ja ani jednu a asi nebudem sam takze nie nic neobvykle ...ale je to dost neobvykle.
I am the last HE(te)RO !
Enyce
VIP uživatel
 
Příspěvky: 103
Pohlaví: Muž
Registrován: 21. 7. 2010
Bydliště: Bratislava
Kouření: příležitostně
Počet denně: 0
Značky: Mentolove Marlborky

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod trexton » pondělí 30. 3. 2015 16:57

...já se musím smát. V dobrém myšleno samozřejmě.....zkuste trochu pohledat na internetu a zjistíte že oficiálně udávané statistiky hovoří o prvním pokusu s cigaretou v 10ti letech a v Praze dokonce v 9,5 letech. Těžko asi vidět někde veřejně 12ti leté děti kouřit, tak do 14 až 15ti let se umí výborně schovávat. Zkušenost ze třídy od syna mám potvrzenou z anonymního dotazníku v rámci šetření protidrogové prevence, řešilo se to ve škole na rodičovské schůzce. Ta preventistka co tam byla nám říkala, že to odpovídá dalším statistikám. Cca 30-40% jich začíná pravidelně v tomto věku (11-12 let), dalších 20-30% do 16ti let. Potom prý už kdo nezačne tak do dospělosti je z 80ti % spíše příležitostný kuřák. Týká se to tedy zejména děvčat, u kluků je kuřáctví asi o 1/3 nižší nyní. Jinak to že Terky dcera vykouří průměr ty tři tak to také víceméně odpovídá tomu co nám tam říkala, rozvoj té závislosti trvá rok až dva potom ale už bude mít velký problém přestat kdykoliv v životě. Prý je ta šance tak kolem 15% a i tak, když přestanou pořád se k tomu i po letitých pauzách vracejí. Buď měla udělat něco radikálního a jít příkladem nebo to prostě vyřešila takto. Alespoň to má pod kontrolou, stejně by začala pokud máma kouří. Jestli se to někomu líbí nebo ne, je věc jiná, každý rodič je zodpovědný za své dítě se vším všudy. Vyřešit to mohla i jinak to ano, ale vybrala si cestu že ona nepřestane a naučí to i svoji dceru. Tak to je, zákazy atd. pokud sama kouří před dítětem cigarety s borůvkovou příchutí, by asi těžko co vyřešily to dítě to chce ochutnat.
trexton
VIP uživatel
 
Příspěvky: 47
Pohlaví: nespecifikováno
Registrován: 8. 11. 2007
Bydliště: Praha

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Katmar » pondělí 30. 3. 2015 18:36

Dobrý den pánové a dámy,
také se připojím k tématu. Mám 3 děti. Dceru 21 a dva syny 20 a 12. Dcera nekouří, starší syn ano, mladší syn ne (doufám). Kouření dětí rozhodně neschvaluji, ale jak zařídit, aby nekouřilo, když se dítě rozhodne, že to zkusí, nebo prostě bude někde kouřit potají, to fakt netuším.
Prostě jako rodič nemáte v tomto státě plnou kontrolu nad vzděláváním a nad výchovou svého dítěte. Bohužel dítě povinně tráví ve státních ústavech většinu svého času a kvalita výchovy tomu odpovídá - je mizerná.
Děti jsou odmalička v těchto ústavech vychovávány k zatloukání, zatloukání, zatloukání protože po jakémkoli prohřešku nebo "nevhodném chování" dochází automaticky k nesmyslným trestům, které nemají žádnou výchovnou hodnotu. Toto chování potom dítě přebírá a rodič prakticky nemá možnost cokoliv ovlivnit. Když je dítěti vtloukáno do hlavy že kouření je špatné horem dolem a přitom se kolem sebe rozhlédnou a vidí, že kouří každý druhý "a nic se jim neděje" mají samozřejmě nutkání to také zkusit (a co si budeme povídat - kouření mé i svá pozitiva - bude-li si dítě díky cigaretě připadat jistější a "členem party", "zajímavější" není to vlastně zase až tak špatný výsledek, vezmeme-li v úvahu jak se mnohdy děti špatně začleňují do kolektivu, je to lepší něž nějaký psycholog, nebo psychiatrické léky)
Představa, že nějaký zákaz něco vyřeší je naivní a naprosto nereálná. Žádný zákaz ještě nikdy nikde nic nevyřešil.
Do toho je potřeba si přiznat, že dívky v tomto věku jsou skutečně před kluky o něco napřed ve vývoji - což může být i příčina proč v tomto věku s kouřením začíná více dívek. (ale netvrdím, že to tak opravdu je)
Čili co s tím? Je to opravdu těžká otázka. Jako rodič jsem volil variantu netrestat, nezakazovat, nicméně netolerovat ve smyslu, že by si směl zakouřit doma, nebo tak. Přeci jenom neměl by vzniknout dojem "koukej - já jsem frajer/ka kouřím doma s mámou".
I když... čert ví . Třeba je to tak lepší (ne ve vztahu ke kouření) ale zase třeba to zlepší vztah máma / dítě a to je možná cennější, než aby kolem tohoto tématu vznikalo doma "vzduchoprázdno".
Popovídat si rozhodně nepomůže. Dítě už od 5-ti let ví, že kouření škodí, takže informace má.
Katmar
šedá eminence
 
Příspěvky: 439
Obrázky: 519
Pohlaví: Muž
Registrován: 15. 1. 2009
Bydliště: Mníšek pod Brdy
Kouření: ne
Počet denně: 0

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod trexton » čtvrtek 2. 4. 2015 12:05

Ano Katmare mohu jen souhlasit, velmi realisticky shrnuto. Netrestat a nechat tomu víceméně volný průběh. Spíše se s dítětem snažit vždy pracovat na základě vzájemné absolutní důvěry. Tresty potvrzuji vlastní selhání (jedno v jakém období vývoje dítěte, některé vzdory v pubertě mají kořeny i třeba ve věku dvou let) a neschopnost komunikovat, natož najít řešení. Tady v tomto tématu který se zde řeší je to jasné. Dítě má důvěru k mámě (svěří se-požádá) a máma k dítěti (svolí a dohodne se) a spolupracují. Je to jejich vztah (teď i za třicet let, např.) a je to jen jejich věc jak si to vybudují a co mezi sebou budou mít po zbytek života. Samy si jednou vše budou moci zhodnotit a vyhodnotit, proč ale na samém začátku cesty vztahu si to poškodit nesmyslnými zákazy a nutit vlastní dítě do lhaní. Pokud prostě chce začít kouřit, tak začne i kdyby to tam řešila třeba sociálka. Začne, ten tlak okolí je takový, jaký je.
trexton
VIP uživatel
 
Příspěvky: 47
Pohlaví: nespecifikováno
Registrován: 8. 11. 2007
Bydliště: Praha

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Dara » pátek 10. 4. 2015 13:38

Začnem takto, vždy je jednoduchšie rezignovať, než sa snažiť niečo dosiahnuť, alebo niečo zmeniť. Vždy je ľahšie sa poddať, než hľadať efektívne a funkčné riešenie, než budovať také prostredie, kde to riešenie bude fungovať. Ak máte pocit, že v 12-tich rokoch nemáte kontrolu nad tým, čo, kde a s kým Vaše dieťa robí, je to len a len Váš nedostatok a problém. To, že tento nedostatok a problém má mnoho rodičov (čomu nasvedčujú uvedené štatistiky), nič nemení na fakte, že to je problém a nedostatok!
Proste celá situácia s vecami okolo skúšania, následnej dôvery medzi dieťaťom a rodičom v takejto situácii by dávala zmysel, keby sme sa bavili o dieťati vo veku možno 17 rokov. Lenže tu bola reč o dvanásť, 12, ešte raz opakujem, DVANÁSŤ ročnom dieťati a to je vek, kedy práve rodič musí zakročiť v takejto situácii ako autorita a dieťa usmerniť. To, že väčšina rodičov si nieje schopná vybudovať u dieťaťa prirodzenú autoritu, spojenú s dôverou dieťaťa v zmysle "Mama to vie najlepšie" a namiesto toho sa snažia vybudovať si autoritu krikom, či expresívnou komunikáciou, to je zase len a len nedostatok na strane rodičov.
To, že niečo nedokážete Vy sami, alebo že to nedokázali Vaši rodičia pri Vás, to určite nemusí znamenať, že sa to nedá. Ale ako som napísala, chápem, že je jednoduchšie rezignovať.
Inak Katmar, neviem, do akej školy chodili v tom veku Tvoje deti, ale moje rozhodne netrávia v škole väčšinu dňa. Beztak ak sa dieťa nechá ovplyvniť stádom (Ty si to nazval partou, ja použijem trošku výstižnejšie slovo), tak to samé o sebe predstavuje určitý nedostatok.
Dara
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 715
Obrázky: 110
Pohlaví: Žena
Registrován: 14. 7. 2010
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Virginia Slims, Karelia Slims Classic

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Billda » pátek 10. 4. 2015 20:53

Jack Lauder píše:U problému Terky bych se zamyslel nad dvěma věcmi. Pokud dcera už dříve pravidelněji kouřila (s kamarádkami ...), pak bych postup Terky docela chápal, snaží se mít kouření své dcery pod kontrolou. Pokud ale nikdy nekouřila a Terka jí nejenže nabídla cigaretu, ale dokonce ji i víceméně v kouření podporuje, to se mi příliš nezdá.


Myslím, že u Terky jádro problému vystihl Jack velice dobře. Bohužel od Terky samé jsme moc doprovodných informací k jejímu "případu" nedostali; ostatně to napsala sama, že tu nechce veřejně prát špinavé prádlo. Když se nad tím zamýšlím s odstupem, také mi přijde hodně přitažené za vlasy, že by dcerka po své první borůvkové cigaretce propadla závislosti natolik, že by od své mámy potřebovala nastavit režim denního přídělu cigaret hned na počet 5 ks... Neplísnil bych tedy Terku tolik za to, že své dceři dala jakože ochutnat borůvkovou cigaretu (navíc musela čekat, že jestliže se před dcerou pochlubí, že si právě koupila ty nový borůvkový, tak to je výzva na druhou pro tu dceru...), ale že bez mrknutí oka ji hned nastavovala spotřebu, což nechápu. Leda že by všechno bylo úplně jinak: Co když ta borůvkovka byla pro dcerku jen záminkou k tomu, aby tak vlastně svou již ve škole (či kde) do té doby vypěstovanou jakous závislost na nikotinu bezbolestně před mámou legalizovala? Pak by ovšem padl mýtus, kterým jsme mnozí z nás Terku apriori obestřeli, a to jak důvěrný a kamarádský má asi s dcerkou vztah a ona si zatím mámu jen prostě uměla omotat kolem prstů (teď už legálně i s cigaretkou borůvkovou v nich :D )... Docela by to i podporovalo Terčino konstatování: „Navíc na ní vidím, jak si díky té cigaretě najednou připadá výjimečná a dospělá." Ano, intriky a manipulace jsou skutečně světem dospělých a ne bezelstných dětí... :D
GIRLS SMOKING IS COOL!!!
Billda
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 641
Obrázky: 84
Pohlaví: Muž
Registrován: 18. 2. 2010
Kouření: příležitostně
Počet denně: 0
Značky: Marlboro 100´s Red

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Vlaďka » čtvrtek 16. 4. 2015 12:32

Dobrý den,
přestože asi tady není zcela optimální řešení k dispozii, Terce a její dceři fandím. Její zpověď je i se všemi nejistotami neskutečně upřímná. A my všichni tady máme unikátní možnost být u zrodu nové kuřačky takřka v přímém přenosu. Milé dámy, užijte si to. Umím si představit ty krásné chvilky u Vás na terase se zapálenou cigaretou, která Vás tak krásně spojuje. Budete mít na co vzpomínat, až z mladé dámy bude náruživá, na kouření závislá milovnice cigaretového dýmu.
U mne to bylo tak trochu podobné. Cigaretu mi doma maminka nabídla v den mých čtrnáctých narozenin a od té doby se mohu pokládat za pravidelnou kuřačku. Pro mne to byl neskutečný impuls co se týče rozvoje osobnosti, sebevědomí mi stouplo a dodnes jsem jí za to vděčná.
Vlaďka
uživatel
 
Příspěvky: 17
Pohlaví: Žena
Registrován: 15. 4. 2015
Kouření: pravidelně
Počet denně: 20
Značky: Marlboro

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod trexton » pondělí 27. 4. 2015 9:08

Není to o tom nemít kontrolu nad dítětem, to s tím nesouvisí, naopak Terka to pod kontrolou nyní má. Může nyní přesně pozorovat rozvoj závislosti u své dcery a třeba to porovnávat s procesy u sebe když začínala ona. Musela s tím jako matka-kuřačka počítat že k tomuto dojde. Nápodoba dospělých, zejména rodičů zajišťovala v dávných dobách mláďatům přežití. Nyní je to trochu jinak, ale v zásadě tento princip zůstává stejný. Stalo se pouze to co se stát muselo, plus je zde zcela svobodný projev vůle její dcery, byť rozumově je ještě v dětském věku. Ale toto si musí každý srovnat sám a vyřešit v sobě sám jak k tomu přistupuje a co koná. Je to jejich vztah a co si vybudují to budou mít. Pokud si je tedy Terka vědoma všech okolností a zejména potom té, že začínat s tímto návykem v tomto věku je při případném rozhodnutí později se návyku zbavit takřka nemožné nebo velmi komplikované, vše zvážila jako zodpovědný rodič tak v tom nevidím jediný problém. Pozastavování se nad tím že to je dítě je trochu zvláštní, zejména pokud si uvědomíme marketingové strategie výrobců cigaret, včetně ochucování třeba borůvkovou esencí, a už vůbec paradoxní u uživatele těchto výrobků kdy toto svoji spotřebou a platbami podporuje.
trexton
VIP uživatel
 
Příspěvky: 47
Pohlaví: nespecifikováno
Registrován: 8. 11. 2007
Bydliště: Praha

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Billda » čtvrtek 28. 5. 2015 16:07

Příběh s Terkou a její 12-letou dcerou žadonící mámu o cigaretu některé z diskutujících dohnal k pobouření a odsouzení. Prosím. Nechme to už být; stejně nevíme, jaké byly podrobnosti a celé pozadí příběhu.

Co kdybychom si dali fiktivní level 2 tohoto story? Třeba tento: Je druhá neděle v květnu, Den matek. Dcerka (12 let) své mámě přeje vše nejlepší k svátku a předává dáreček. Po rozbalení máma (kuřačka) zjišťuje, že je to balíček borůvkových camelek...
Docela by mě zajímalo, jaké by bylo pokračování tohoto příběhu u těch z vás, kteří se nad předchozím příběhem tak rozohňovali a přitom sami kouří, kdyby se udál v jejich domácnosti. Poděkovali byste svému dítěti nebo mu vynadali? Pokud ano, tak za co? Udělal by vám dárek radost?

A prosím, nerad bych, abyste veškerou svou odpověď postavili na tom, jak je možné, že se dítě dostane k cigaretám?
GIRLS SMOKING IS COOL!!!
Billda
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 641
Obrázky: 84
Pohlaví: Muž
Registrován: 18. 2. 2010
Kouření: příležitostně
Počet denně: 0
Značky: Marlboro 100´s Red

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod TomasamoT » úterý 19. 1. 2016 22:40

Ve třídě jsme tři kuřáci. Jedno cigo před a druhy po škole. Koupit si je není problém. Ani se nikde neschovavame. Prostě jdeme, povidame si a kourime.
TomasamoT
nováček
 
Příspěvky: 2
Pohlaví: Muž
Registrován: 18. 1. 2016
Kouření: příležitostně
Počet denně: 1
Značky: Viceroy

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Billda » sobota 23. 1. 2016 18:52

TomasamoT píše:Ve třídě jsme tři kuřáci. Jedno cigo před a druhy po škole. Koupit si je není problém. Ani se nikde neschovavame. Prostě jdeme, povidame si a kourime.


A co na to spolužáci, spolužačky, učitelky...? Řeší někdo vaše kouření?
GIRLS SMOKING IS COOL!!!
Billda
VIP+ uživatel
 
Příspěvky: 641
Obrázky: 84
Pohlaví: Muž
Registrován: 18. 2. 2010
Kouření: příležitostně
Počet denně: 0
Značky: Marlboro 100´s Red

Re: Mladiství a kouření

Příspěvekod Gizela » pondělí 1. 2. 2016 12:21

Rozhodla jsem se říci také svůj názor a to podle vlastní zkušenosti.
Začala jsem kouřit ještě na základce ve 14 letech.Když mamka zjistila,že jí beru cigarety, nejdříve mi to zkoušela vymluvit, že na to mám dost času. Když to nepomáhalo následovaly tresty. Nakonec když viděla, že ani tresty nepomáhají, rozhodla se ,že to bude mít pod kontrolou: mohla jsem kouřit pouze doma a příležitostně. Já jsem to akceptovala.
Protože mám dvě dcery, budu asi podobný problém řešit v budoucnu také já.Domnívám se ,že nejlepší je mluvit s nimi ještě předtím než začnou kouřit a snažit se jim vysvětlit , že na to mají dost času, anebo vůbec nezačínat. V mém případě to bude asi dost obtížné, protože v naší rodině prakticky kouří všechny ženy.
Pokud se mi nepodaří dcery přesvědčit, potom zvolím podobnou cestu jako to udělala mamka se mnou.
Gizela
uživatel
 
Příspěvky: 22
Pohlaví: Žena
Registrován: 24. 7. 2014
Kouření: pravidelně
Počet denně: 10
Značky: Marlborky

PředchozíDalší

Zpět na Společnost a kouření

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron