• Stránka 1 z 1
Jak jste to měli s kouřením ve škole vy?
Ahoj, chodím do druháku na gympl a je tu kvůli kouření strašná buzerace. Na základce jsme chodili na cígo normálně o velké přestávce a nikdo nic neřešil ale na gymplu mám kvůli tomu že kouřím od začátku samé problémy. Všichni učitelé to tam strašně hrotí, chápu že není ok si zapálit přímo před školou, ale my ani v pauze na oběd nesmíme opustit areál školy. Takže když máme odpoledko, tak stejně od 8 ráno do 4 odpoledne nevydržím a chodím si zapálit. Stejně tak různé celodenní exkurze nebo když jsme loni byli na lyžáku, tak to vždycky skončí řešením jak si můžu dovolit takhle pohrdat školním řádem. Nakonec jsem loni měla v pololetí ředitelskou důtku a na konci roku dvojku z chování - oboje jenom kvůli kouření. Přitom doma jsem nikdy nic netajila, táta byl kvůli tomu několikrát i ve škole, ale jsou tam prostě upjatí a nic se nezměnilo. Nevím no, je mi 16 a kouřím. Můžete říct, že jsem na to ještě mladá ale nikdy jsem se za to nestyděla. A nemyslím si, že bych byla úplně blbá a drzá puberťačka, neberu kouření cigaret jako frajeřinu. Učím se dobře ale vím, že kdybych si mohla jít o velké normálně zakouřit, tak bych se celkově víc ve škole soustředila a přijde mi ponižující každý týden v ředitelně vysvětlovat, že nedokážu respektovat pravidla. A tady na této škole se to asi ani v 18 nezmění, pořád platí posvátný školní řád. Tak by mě zajímalo, jestli vám přistup mé školy přijde správně výchovný nebo je to přehnané. A jak to bylo nebo je u vás ve škole? Díky za názory a odpovědi.
- Nicole
- nováček
- Pohlaví:
- Kouření: pravidelně
- Počet denně: 20
- Značky: Lucky Strike
Re: Jak jste to měli s kouřením ve škole vy?
Čauky, Nicole, je mi líto, že se ve škole obtěžují s tím, aby Tě takto ponižovali. Když jsem byl na gymnáziu v Pardubicích (a je to nějaký ten rok zpátky, ale přeci jen to není více než deset let), uklízečky kouřily vzdor zákazu na dvorku školy za budovou, učitelé výjimečně chodili také tam, školník kouřil ve svém bytě, který byl součástí školy, a my žáci jsme obvykle chodili před školu, tedy mimo areál, ale stále na pozemku školy. Jednou nebo dvakrát tam za námi přišel ředitel a řekl, ať zalezeme s cigaretami alespoň za roh, abychom nebyli vidět a hlavně aby se nedopalky neválely v cestě příchozím. To sice nebyla zlatá doba, kdy se kouřilo vždy a všude se už kouřit nemohlo, ale zatím ještě nebyl svět plný elektronických cigaret, které upřímně nemusím, a nahřívání tabáku, který mi alespoň více připomíná klasické kouření.
- Pardubican
- nováček
- Pohlaví:
- Kouření: pravidelně
- Počet denně: 15
Re: Jak jste to měli s kouřením ve škole vy?
Ahoj Nicole, já mám podobnou zkušenost jako Pardubican. Na střední jsem chodil tak před 10-14 lety. Kouření na pozemku školy bylo zakázané, ale určitá šedá zóna tam byla. Učitelé chodili v areálu za takovou provozní budovu a ten zbytek za školu k takovému parčíku. Tam se dalo schovat za zeleň a alespoň tam nikoho nemohlo přejet auto, jako u frekventované silnice před školou. Co se netolerovalo, tak bylo kouření hned u budovy školy, to býval problém (i pro personál). Celkově je pravda, že učitelé měli vůči kuřákům narážky, ale nikdy to nedošlo to stavu, jaký popisuješ ty. Jasně, chápu, pravidla jsou pravidla, ale to co popisuješ mi přijde už trochu za hranou. Přece jenom, elektronky a IQOSY jsou ve školách (pravděpodobně) zakázané taky, ale přesto je studenti středních škol kouří ve velkém. Z toho usuzuji, že jiné školy budou asi benevolentnější.
- George
- uživatel
- Pohlaví:
- Kouření: příležitostně
- Počet denně: 0
- Značky: Camel, LM
• Stránka 1 z 1
Zpět na Diskuze o kouření a cigaretách